Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Meža buka kebabi

Meža buka kebabi

FOTO: Shutterstock.com

Kebabus pasniedz galdā karstus kopā ar aso tomātu mērci, svaigiem salātiem un lavašu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g malta meža gaļa (buciņš)
  • 300 g malta trekna cūkgaļa
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 10 kadiķu ogas
  • 1 buntīte kinza (pēc izvēles)
  • 1 buntīte baziliks
  • 2 buntītes pētersīļi
  • Sāls
  • Melni drupināti pipari
  • 1 svaigs čili pipars vai ½ tējkarote čili pulveris
  • Koka irbulīši
  • Tomāti, gurķi, sīpoli, olīveļļa, citrona sula, sāls, piparipasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Zaļumus nomazgā un sasmalcina. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Čili piparam izņem sēklas un smalki sagriež.
  2. Piparus un kadiķogas piestā sasmalcina. Visas garšsaknes, garšvielas un zaļumus liek bļodā, bagātīgi apber ar sāli un pipariem un samīca, lai sāk izdalīties sulas.
  3. Lielākā bļodā liek abas maltās gaļas, zaļumu un garšsakņu maisījumu, divas ēdamkarotes eļļas un ilgi mīca ar rokām. Gaļai jābūt kārtīgi samīcītai, lai tā turētos pie iesmiņiem. Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iiemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu.
  4. Ņem sauju maltās gaļas masas un ar mitrām rokām ap irbulīti veido garenu, līdz 3 cm diametrā, resnu desiņu.
  5. Kebabus cep uz vidēji karstām grila oglēm ~ 10 minūtes, kamēr gaļa garšīgi brūna.
  6. Ja cepat kebabus vairākos piegājienos, tad gatavos līdz pasniegšanai ieteicams ietīt lavašā, lai gaļa neatdzistu. Pagatavo mērci. Tomātu mērcē iemaisa sakapātus zaļumus, ķiploku, pievieno svaigi maltus melnos piparus un tējkaroti tabasko mērces. Visu rūpīgi samaisa kopā.
  7. Kebabus pasniedz galdā karstus kopā ar aso tomātu mērci, svaigiem salātiem un lavašu.

    Labu apetīti!
    Kebabus pasniedz galdā karstus kopā ar aso tomātu mērci, sva...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas