-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Brokastis
-
>
Grauzdēti maizes radziņi ar sieru un tunci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
195 g tunča (1 kārba)
-
1 baltais sīpols
-
1 tējk. kaperu
-
Sāls un pipari
-
100 g šampinjonu
-
1 ēd. k. citronu sulas
-
1 saišķis pētersīļu
-
1 daiviņa ķiploka
-
2 tomāti
-
100 g Mocarellas vai Gorgonzolas siera
-
8 šķēles baltmaizes
-
4 šķēles Gouda siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Tunci notecina un ar dakšiņu saspaida. Sīpolu sagriež ripiņās. Tunci un sīpolu samaisa kopā ar kaperiem, pieber sāli un piparus.
-
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Apslacina ar citronu sulu.
-
Pētersīļus nomazgā, nopurina lieko ūdeni, lapiņas smalki sakapā.
-
Ķiploka daiviņu smalki sakapā. Tomātus nomazgā un sagriež kubiciņos. Samaisa sēnes, pētersīļus, ķiplokus un tomātus. Garšai pieliek sāli un piparus.
-
Gorgonzolas vai Mocarella sieru sagriež kubiņos.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Sagatavotās sēnes sadala uz 4 maizes šķēlēm, pa virsu uzliek kubiņos sagrieztu sieru. Pārējām 4 maizēm uzliek sagatavoto tunci un katru maizes gabaliņu pārklāj ar 1 šķēli siera.
-
Grauzdiņu maizes šķēles liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos apmēram 12 minūtes līdz tās nedaudz apbrūnē.
-
Izņem no krāsns un katru šķēli pa diagonāli sagriež 2 daļās. Pasniedz karstas.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs