Dillēs un mandelēs panēta zivs fileja

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli kartupeļi, kas gatavojot neizjūk
  • 100 g zaļo pupiņu
  • 4 plūmju tomāti
  • 2 nelieli cukīni
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ēd. k. garšaugu
  • 3 ēd. k. dārzeņu buljona
  • 4 zivs filejas (vislabāk derētu jūras asaris, vai menca)
  • 2 saišķīši diļļu
  • 100 g mandeļu skaidiņu
  • 3 ēd. k. miltu
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 4 ēd. k. eļļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež četrās daļās.
  2. Nomazgā un notīra pupiņu pākstis un sagriež 4 cm garos gabalos.
  3. Tomātiem noņem miziņu, sadala četrās daļās.
  4. Cukīni nomazgā, notīra un sagriež pirksta biezuma šķēlēs.
  5. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā.
  6. Sakarsē olīveļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
  7. Pievieno kartupeļus, pupiņas un cukīni un cep uz lielas uguns, līdz viss ir viegli apbrūnējis. Pieliek klāt tomātus, garšaugus, sāli, piparus un buljonu, ļauj uzvārīties. Pēc tam uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē apmēram 15 minūtes.
  8. Apsāla zivs filejas.
  9. Dilles nomazgā un smalki sakapā.
  10. Šķīvī sajauc tās ar mandeļu skaidiņām un pipariem.
  11. Citā šķīvī sakuļ olas ar citrona sulu.
  12. Sakarsē eļļu.
  13. Filejas apviļā miltos, tad olā un visbeidzot mandeļu - diļļu maisījumā. Cep 3 minūtes no katras puses.
    Pasniedz kopā ar dārzeņiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

marina 2013. gada 9. marts 17:29
kartupeli jabut smalkaak, jo cukini putraa sajiet. .:-) taaa idiaali, cepu mencu :-):-):-)
Rūta 2013. gada 24. februāris 12:12
Izskatās garšīgi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni