Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dillēs un mandelēs panēta zivs fileja

Dillēs un mandelēs panēta zivs fileja

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli kartupeļi, kas gatavojot neizjūk
  • 100 g zaļo pupiņu
  • 4 plūmju tomāti
  • 2 nelieli cukīni
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ēd. k. garšaugu
  • 3 ēd. k. dārzeņu buljona
  • 4 zivs filejas (vislabāk derētu jūras asaris, vai menca)
  • 2 saišķīši diļļu
  • 100 g mandeļu skaidiņu
  • 3 ēd. k. miltu
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 4 ēd. k. eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež četrās daļās.
  2. Nomazgā un notīra pupiņu pākstis un sagriež 4 cm garos gabalos.
  3. Tomātiem noņem miziņu, sadala četrās daļās.
  4. Cukīni nomazgā, notīra un sagriež pirksta biezuma šķēlēs.
  5. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā.
  6. Sakarsē olīveļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
  7. Pievieno kartupeļus, pupiņas un cukīni un cep uz lielas uguns, līdz viss ir viegli apbrūnējis. Pieliek klāt tomātus, garšaugus, sāli, piparus un buljonu, ļauj uzvārīties. Pēc tam uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē apmēram 15 minūtes.
  8. Apsāla zivs filejas.
  9. Dilles nomazgā un smalki sakapā.
  10. Šķīvī sajauc tās ar mandeļu skaidiņām un pipariem.
  11. Citā šķīvī sakuļ olas ar citrona sulu.
  12. Sakarsē eļļu.
  13. Filejas apviļā miltos, tad olā un visbeidzot mandeļu - diļļu maisījumā. Cep 3 minūtes no katras puses.
    Pasniedz kopā ar dārzeņiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas