Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas veltnīši ar sieru

Cūkgaļas veltnīši ar sieru

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g trekna, svaiga siera
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis bazilika
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 50 g rīvēts Parmezāna siera
  • 8 plānas, garenas cūkgaļas šniceles (apm. 100 g katra)
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 kārbiņa picas tomātu (neto svars 400 g)
  • 250 ml gaļas buljona
  • 2 zariņi oregano
  • 2 zariņi timiāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Svaigo sieru ieliek sietā un notecina.
  2. Garšaugiem noplūc lapiņas un smalki sakapā.
  3. Svaigo sieru pārliek bļodā. 1 ķiploka daiviņu piespiež pie svaigā siera, piemaisa garšaugus un Parmezāna sieru. Pievieno sāli un piparus.
  4. Cūkgaļas šniceles ar plata naža spalu saplacina, uz abām pusēm uzkaisa sāli un piparus. Porporcionāli sadala un uzsmērē uz tām sieru kopā ar garšaugiem. Pēc tam saritina veltnīšos un sastiprina ar koka irbulīšiem.
  5. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
  6. Platā pannā sakarsē eļļu.
  7. Apmēram 10 minūtes no visām pusēm apcep tajā gaļas veltnīšus. Kad veltnīši gatavi, noņem tos no pannas.
  8. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus caurspīdīgus.
  9. Piespiež klāt atlikušās ķiploku daiviņas, piemaisa picas tomātus.
  10. Pielej visu buljonu un garšai pievieno sāli, piparus, oregāno un timiānu.
  11. Ieliek veltnīšus šajā mērcē, uzliek pannai vāku un sautē 30 minūtes.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas