Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas veltnīši ar sieru

2012. gada 15. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Svaigo sieru ieliek sietā un notecina.
2. Garšaugiem noplūc lapiņas un smalki sakapā.
3. Svaigo sieru pārliek bļodā. 1 ķiploka daiviņu piespiež pie svaigā siera, piemaisa garšaugus un Parmezāna sieru. Pievieno sāli un piparus.
4. Cūkgaļas šniceles ar plata naža spalu saplacina, uz abām pusēm uzkaisa sāli un piparus. Porporcionāli sadala un uzsmērē uz tām sieru kopā ar garšaugiem. Pēc tam saritina veltnīšos un sastiprina ar koka irbulīšiem.
5. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
6. Platā pannā sakarsē eļļu.
7. Apmēram 10 minūtes no visām pusēm apcep tajā gaļas veltnīšus. Kad veltnīši gatavi, noņem tos no pannas.
8. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus caurspīdīgus.
9. Piespiež klāt atlikušās ķiploku daiviņas, piemaisa picas tomātus.
10. Pielej visu buljonu un garšai pievieno sāli, piparus, oregāno un timiānu.
11. Ieliek veltnīšus šajā mērcē, uzliek pannai vāku un sautē 30 minūtes.

Labu apetīti!
Uz augšu