Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar tomātiem cepti brokoļi

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, pārliek aukstā ūdenī, novelk miziņu un sagriež astotdaļās.
2. Brokoļus nomazgā, nogriež rozetītes, kātus nomizo un sagriež 1 cm garos gabalos. Rozetīties un kātus blanšē.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Ieziež ar taukvielām karstumizturīgu sacepuma veidni. Liek tajā tomātus un brokoļus, samaisa.
5. Lai pagatavotu mērci, nelielā kaltā izkausē sviestu, miltus apcep tajā zeltaini dzeltenus.
6. Patstāvīgi maisot, lēni pa daļām pielej pienu. Mērcei ļauj apmēram 5 minūtes lēni vārīties, līdz tā sabiezē.
7. Mērcē iemaisa parmezāna sieru. Pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli, piparus un muskatriekstu.
8. Mērci pārlej dāzeņiem, sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tā virskārta kļuvusi skaisti brūna.

Labu apetīti!
Uz augšu