Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ar tomātiem cepti brokoļi

Ar tomātiem cepti brokoļi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 700 g brokoļu
  • 40 g sviesta
  • 40 g miltu
  • 0.5 l piena
  • 50 g rīvēta Parmezāna siera
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, pārliek aukstā ūdenī, novelk miziņu un sagriež astotdaļās.
  2. Brokoļus nomazgā, nogriež rozetītes, kātus nomizo un sagriež 1 cm garos gabalos. Rozetīties un kātus blanšē.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Ieziež ar taukvielām karstumizturīgu sacepuma veidni. Liek tajā tomātus un brokoļus, samaisa.
  5. Lai pagatavotu mērci, nelielā kaltā izkausē sviestu, miltus apcep tajā zeltaini dzeltenus.
  6. Patstāvīgi maisot, lēni pa daļām pielej pienu. Mērcei ļauj apmēram 5 minūtes lēni vārīties, līdz tā sabiezē.
  7. Mērcē iemaisa parmezāna sieru. Pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli, piparus un muskatriekstu.
  8. Mērci pārlej dāzeņiem, sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tā virskārta kļuvusi skaisti brūna.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas