Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kūka pie tējas

Kūka pie tējas

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 500 g miltu
  • 1 paciņa rauga ( 42 g )
  • 50 g cukura
  • 1 /4 l remdena piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 75 g sviesta
  • Pildījums + virskārtai:
  • 150 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 200 g mandeļu skaidiņu
  • 400 g saldā krējuma
  • 1 /2 l piena
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Miltus ieber bļodā, vidū iespiež iedobi. Iedrupina tajā raugu, apkaisa ar 1 tējk. cukura, sajauc ar 5 ēd. k. piena un miltiem. Ļauj 15 minūtes rūgt.
  2. Pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, atlikušo pienu, olas un sviestu.
  3. Ar rokas miksera mīklas jaucēju mīca, līdz mīkla atdalās no bļodas malām.
  4. Pārsedz un atstāj apmēram 45 minūtes vēlreiz uzrūgt.
  5. Kūkas virskārtai izkausē sviestu, liek tajā 175 g cukura un mandeļu skaidiņas, patstāvīgi maisot, karamelizē.
  6. Piemaisa klāt 200 g saldā krējuma un atdzēsē.
  7. Pildījumam pagatavo pudiņu no piena, 4 ēd. k. cukura un pudiņa pulvera, kā norādīts uz iesaiņojuma. Maisot atdzesē.
  8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  9. Plāti ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru. Mīklu izveltnē uz plāts un ļauj tai vēl uzrūgt.
  10. Mandeļu masu uzsmērē uz mīklas. Kūku cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes. Pēc tam atstāj, lai atdziest.
  11. Horizontāli pārgriež uz pusēm.
  12. Atlikušo saldo krējumu saputo stingrās putās un iemaisa aukstajā pudiņā.
  13. Uzziež uz kūkas apakšējās plāksnes, pāri liek augšējo plāksni....
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas