-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zivs fileja ar paprikas mērci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 zivs filejas (vislabākā zivs ir zandarts)
-
2 sarkanās paprikas
-
1 šalote
-
1 /8 l sausā baltvīna
-
3 ēd. k. citrona sulas
-
100 g krējuma
-
40 g auksts sviests
-
1 /4 tējk. rīvētas citrona miziņas
-
3 pētersīļu kāti
-
Sāls
-
Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
55 min.
-
Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un strapsieniņas. Paprikas pusītes labi nomazgā un sasmalcina.
-
Šaloti nomizo un sagriež gabaliņos.
-
Kopā ar paprikas gabaliņiem un vīnu (var aizstāt ar buljonu) liek katlā un uzvāra. Uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 15 minūtes.
-
Zandarta filejām uzkaisa mazliet sāli un baltos piparus un apslacina ar citronu sulu.
-
Filejas liek uz sautētajiem dārzeņiem, uzliek vāku un uz lēnas, bet pēc tam uz vidēji lielas uguns tvaiko 10 minūtes.
-
Pēc tam zivs filejas izņem no katla un liek uz sasildītiem šķīvjiem. Apslacina ar šķidrumu, kurā ēdiens sautējās, pārsedz un tur siltumā.
-
Augstā traukā dārzeņus samaisa biezenī un no jauna liek katlā.
-
Pievieno krējumu un uzkarsē, bet vairs neuzvāra.
-
Mērci ietumē ar mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, garšai pieliek sāli un citrona miziņu un pārlej pāri zivs filejām.
-
Pētersīļus nomazgā, lapiņas noplūc no kātiem un pārkaisa pāri zivīm..
-
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs