Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs fileja ar paprikas mērci

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un strapsieniņas. Paprikas pusītes labi nomazgā un sasmalcina.
2. Šaloti nomizo un sagriež gabaliņos.
3. Kopā ar paprikas gabaliņiem un vīnu (var aizstāt ar buljonu) liek katlā un uzvāra. Uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 15 minūtes.
4. Zandarta filejām uzkaisa mazliet sāli un baltos piparus un apslacina ar citronu sulu.
5. Filejas liek uz sautētajiem dārzeņiem, uzliek vāku un uz lēnas, bet pēc tam uz vidēji lielas uguns tvaiko 10 minūtes.
6. Pēc tam zivs filejas izņem no katla un liek uz sasildītiem šķīvjiem. Apslacina ar šķidrumu, kurā ēdiens sautējās, pārsedz un tur siltumā.
7. Augstā traukā dārzeņus samaisa biezenī un no jauna liek katlā.
8. Pievieno krējumu un uzkarsē, bet vairs neuzvāra.
9. Mērci ietumē ar mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, garšai pieliek sāli un citrona miziņu un pārlej pāri zivs filejām.
10. Pētersīļus nomazgā, lapiņas noplūc no kātiem un pārkaisa pāri zivīm..
11. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
12. Labu apetīti!
Uz augšu