-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas un paprikas kārtojums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g maltas cūkgaļas
-
2 sarkanās un 1 zaļās paprikas pākstis
-
500 g miltainu tomātu
-
2 sīpoli
-
2 olas
-
3 ēd. k. rīvmaizes
-
1 /2 tējk. saldais paprikas pulvera
-
1 tējk. oregano
-
1 daiviņa ķiploka
-
1 saišķītis pētersīļu
-
1 /4 l dārzeņu buljona
-
Sāls
-
Melnie pipari
-
6 ēd. k. eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Sīpolus nomizo un sagriež smalkos gabaliņos.
-
Tomātus applaucē, nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēkliņas un kātiņa pamatni.
-
Paprikas pākstis sagriež četrās daļās, atbrīvo no sēkliņām un šķērssieniņām, nomazgā, nosusina un sagriež strēmelītēs.
-
Pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un apcep tajā pusi sīpolu kubiņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
-
Pievieno papriku, mazliet apcep un pēc tam uzlej buljonu.
-
Atstāj uz 5 minūtēm vārīties.
-
Pievieno tomātus, sāli, piparus un oregano, sutina vēl 15 minūtes.
-
Notīra ķiploku, nomazgā un smalki sagriež pētersīļus.
-
Uzkarsē 1 ēd. k. eļļas un tajā apcep atlikušos sīpolus, pievieno izspiestu ķiploku un apcep. Ļauj, lai atdziest.
-
Malto gaļu sajauc ar sīpoliem un ķiploku maisījumu, pusi pētersīļu, olām un rīvmaizi, pēc garšas pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
-
No gaļas masas veido bumbiņas un 10 minūtes cep viscaur brūnas 3 ēdamkarotēs eļļas.
-
Atlikušos pātersīļus pārkaisa pāri dārzeņiem un kārto uz rīsiem kopā ar gaļas bumbiņām...
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs