-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Spagetti ar zirnīšiem un šampinjoniem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 neliels sīpols
-
250 g šampinjonu
-
2 ēd. k. sviesta
-
1 daiviņa/s ķiploka
-
150 g saldētu zaļo zirnīšu
-
Sāls
-
Pipari
-
1/8 l gaļas buljona
-
250 g krējuma
-
400 g spagetti
-
80 g rīvēta Parmezāna siera
-
1 tējk. citronu sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Nomizo sīpolu un ļoti smalki sakapā.
-
Šampinjonus notīra, ātri noskalo un sagriež plānās šķēlītēs.
-
Lielā pannā sakarsē sviestu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus.
-
Pievieno sīpoliem sēnes un uz lielas uguns 5 minūtes sautē, līdz gandrīz viss šķīdrums ir iztvaikojis. Piespiež klāt ķiploku.
-
Pievieno saldētos zirnīšus, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pielej gaļas buljonu un krējumu. Uzvāra, uz nelielas uguns 15 minūtes lēni vāra.
-
Pa to laiku katlā uzvāra daudz ūdens, kam pievienots sāls un vāra spagetti kā norādīts uz iepakojuma.
-
Rīvēto sieru iemaisa mērcē, pēc garšas pievieno citronu sulu un, ja nepieciešams vēl sāli un piparus.
-
Spagetti izlej sietā, ļauj labi notecēties un lieklielā bļodā vai katlā, rūpīgi samaisa kopā ar mērci, un gatavs.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs