Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spagetti ar zirnīšiem un šampinjoniem

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Nomizo sīpolu un ļoti smalki sakapā.
2. Šampinjonus notīra, ātri noskalo un sagriež plānās šķēlītēs.
3. Lielā pannā sakarsē sviestu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus.
4. Pievieno sīpoliem sēnes un uz lielas uguns 5 minūtes sautē, līdz gandrīz viss šķīdrums ir iztvaikojis. Piespiež klāt ķiploku.
5. Pievieno saldētos zirnīšus, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pielej gaļas buljonu un krējumu. Uzvāra, uz nelielas uguns 15 minūtes lēni vāra.
6. Pa to laiku katlā uzvāra daudz ūdens, kam pievienots sāls un vāra spagetti kā norādīts uz iepakojuma.
7. Rīvēto sieru iemaisa mērcē, pēc garšas pievieno citronu sulu un, ja nepieciešams vēl sāli un piparus.
8. Spagetti izlej sietā, ļauj labi notecēties un lieklielā bļodā vai katlā, rūpīgi samaisa kopā ar mērci, un gatavs.

Labu apetīti!
Uz augšu