Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vasarīgs dārzeņu lečo

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Dārzeņus nomazgā, nosusina un notīra.
2. Baklažānus sagriež gabaliņos un apkaisa ar sāli.
3. Cukīni sagriež ripiņās.
4. Paprikas pākstis sagriež četrās daļās, izņem sēklas un strapsienas, nomazgā un sagriežt sloksnītēs.
5. Tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiciņos.
6. Sīpolus un ķiplokus notīra, sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi.
7. Garšaugus nomazgā, nosusina un sakapā pēc iespējas smalkāk.
8. Baklažānus nosusina papīra dvielī.
9. Lielā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un pirmos apcep baklažānus.
10. Noņem tos no pannas un pēc tam atsevišķi apcep cukīni un papriku, katru 2 ēd. k. eļļas.
11. Atlikušajā eļļā cep sīpolus un ķiplokus.
12. Dārzeņus kārtām liek katlā, iesākot ar baklažāniem.
13. Katrai kārtai pārkaisa sāli, piparus, sīpolus, ķiplokus un garšaugus.
14. Uz vidēji lielas uguns nemaisot sautē 20 minūtes.
Pasniedzot samaisa un, ja nepieciešams, pieliek garšvielas.

Labu apetīti!
Uz augšu