Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vasarīgs dārzeņu lečo

Vasarīgs dārzeņu lečo

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g baklažānu
  • 300 g cukīni
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 300 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. svaiga rozmarīna
  • 1 tējk. svaiga timiāna
  • 7 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Dārzeņus nomazgā, nosusina un notīra.
  2. Baklažānus sagriež gabaliņos un apkaisa ar sāli.
  3. Cukīni sagriež ripiņās.
  4. Paprikas pākstis sagriež četrās daļās, izņem sēklas un strapsienas, nomazgā un sagriežt sloksnītēs.
  5. Tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiciņos.
  6. Sīpolus un ķiplokus notīra, sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi.
  7. Garšaugus nomazgā, nosusina un sakapā pēc iespējas smalkāk.
  8. Baklažānus nosusina papīra dvielī.
  9. Lielā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un pirmos apcep baklažānus.
  10. Noņem tos no pannas un pēc tam atsevišķi apcep cukīni un papriku, katru 2 ēd. k. eļļas.
  11. Atlikušajā eļļā cep sīpolus un ķiplokus.
  12. Dārzeņus kārtām liek katlā, iesākot ar baklažāniem.
  13. Katrai kārtai pārkaisa sāli, piparus, sīpolus, ķiplokus un garšaugus.
  14. Uz vidēji lielas uguns nemaisot sautē 20 minūtes.
    Pasniedzot samaisa un, ja nepieciešams, pieliek garšvielas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas