Vasarīgs dārzeņu lečo

Sastāvdaļas

  • 300 g baklažānu
  • 300 g cukīni
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 300 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. svaiga rozmarīna
  • 1 tējk. svaiga timiāna
  • 7 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

65 min.
  1. Dārzeņus nomazgā, nosusina un notīra.
  2. Baklažānus sagriež gabaliņos un apkaisa ar sāli.
  3. Cukīni sagriež ripiņās.
  4. Paprikas pākstis sagriež četrās daļās, izņem sēklas un strapsienas, nomazgā un sagriežt sloksnītēs.
  5. Tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiciņos.
  6. Sīpolus un ķiplokus notīra, sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi.
  7. Garšaugus nomazgā, nosusina un sakapā pēc iespējas smalkāk.
  8. Baklažānus nosusina papīra dvielī.
  9. Lielā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un pirmos apcep baklažānus.
  10. Noņem tos no pannas un pēc tam atsevišķi apcep cukīni un papriku, katru 2 ēd. k. eļļas.
  11. Atlikušajā eļļā cep sīpolus un ķiplokus.
  12. Dārzeņus kārtām liek katlā, iesākot ar baklažāniem.
  13. Katrai kārtai pārkaisa sāli, piparus, sīpolus, ķiplokus un garšaugus.
  14. Uz vidēji lielas uguns nemaisot sautē 20 minūtes.
    Pasniedzot samaisa un, ja nepieciešams, pieliek garšvielas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

rausis 2016. gada 17. jūnijs 20:28
Cik porcijām šis iznāk? :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi