Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļa citronu mērcē

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Vistas krūtiņas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Uzkaisa mazliet sāls, piparus un kajēnas piparus un liek uz šķīvja.
3. Citronu nomazgā karstā ūdenī, nosusina un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
4. Gaļas gabaliņus no visām pusēm apkaisa ar pusi no rīvētās citrona miziņas. Uz 15 minūtēm ieliek aukstumā.
5. Izspiež citrona sulu.
6. Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
7. Pannā sakarsē eļļu un no visām pusēm krietni apcep tajā gaļu.
8. Piemaisa klāt pavasara sīpolus un visu kopā turpina mazliet cept.
9. Citronu sulu samaisa kopā ar vistas buljonu. Izšķīdina tajā pārtikas cieti. Maisījumu ielej pannā, uzvāra un 10 minūtes uz mazas uguns lēni vāra.
10. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un kajēna piparus.
Ragū pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar lociņiem.

Labu apetīti!
Uz augšu