Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas gaļa citronu mērcē

Vistas gaļa citronu mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 750 g vistas krūtiņas filejas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 naža gals kajēnas piparu
  • 1 citrons
  • 5 pavasara sīpoli
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas (es izmantoju olīveļļu)
  • 250 ml vistas buljona
  • 2 tējk. pārtikas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas krūtiņas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Uzkaisa mazliet sāls, piparus un kajēnas piparus un liek uz šķīvja.
  3. Citronu nomazgā karstā ūdenī, nosusina un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
  4. Gaļas gabaliņus no visām pusēm apkaisa ar pusi no rīvētās citrona miziņas. Uz 15 minūtēm ieliek aukstumā.
  5. Izspiež citrona sulu.
  6. Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
  7. Pannā sakarsē eļļu un no visām pusēm krietni apcep tajā gaļu.
  8. Piemaisa klāt pavasara sīpolus un visu kopā turpina mazliet cept.
  9. Citronu sulu samaisa kopā ar vistas buljonu. Izšķīdina tajā pārtikas cieti. Maisījumu ielej pannā, uzvāra un 10 minūtes uz mazas uguns lēni vāra.
  10. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un kajēna piparus.
    Ragū pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar lociņiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas