-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vistas gaļa citronu mērcē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
750 g vistas krūtiņas filejas
-
Sāls
-
Pipari
-
1 naža gals kajēnas piparu
-
1 citrons
-
5 pavasara sīpoli
-
3 ēd. k. saulespuķu eļļas (es izmantoju olīveļļu)
-
250 ml vistas buljona
-
2 tējk. pārtikas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Vistas krūtiņas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
-
Uzkaisa mazliet sāls, piparus un kajēnas piparus un liek uz šķīvja.
-
Citronu nomazgā karstā ūdenī, nosusina un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
-
Gaļas gabaliņus no visām pusēm apkaisa ar pusi no rīvētās citrona miziņas. Uz 15 minūtēm ieliek aukstumā.
-
-
Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
-
Pannā sakarsē eļļu un no visām pusēm krietni apcep tajā gaļu.
-
Piemaisa klāt pavasara sīpolus un visu kopā turpina mazliet cept.
-
Citronu sulu samaisa kopā ar vistas buljonu. Izšķīdina tajā pārtikas cieti. Maisījumu ielej pannā, uzvāra un 10 minūtes uz mazas uguns lēni vāra.
-
Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un kajēna piparus.
Ragū pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar lociņiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs