Super garšīgs makaronu un gaļas sacepums

5 1

Sastāvdaļas

  • 225 g makaroni (vienalga kādi, bet ne ļoti mazi un ne ļoti lieli)
  • 225 g Filadelfijas siers
  • 225 g skābais krējums
  • 50 g rīvēts Čedaras siers
  • 6 lociņi, smalki sagriezti
  • 450 g maltā gaļa
  • 150 g smalki kapāti sīpoli
  • 2 lielas un izspiestas ķiploka daiviņas
  • 700 g kapāti tomāti savā sulā
  • 1 /2 tējk. estragons
  • 1 /2 tējk. baziliks
  • 2 ēdamk. kapāti pētersīļi
  • 1.5 ēdamk. cukurs
  • 1 /2 tējk. žāvēti un kapāti sīpoli
  • 50 g rīvēts Čedaras siers

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāri makaronus līdz tie ir gatavi. Nosusini.
  2. Pannā uzkarsē mazliet eļļas, uz vidēji karstas liesmas cep malto gaļu, sīpolus un ķiplokus, bieži maisot, līdz gaļa ir smuki brūna. Ja vajag notecināt taukus no gaļas, dari tā. Pievieno masai tomātus, garšvielas un cukuru, labi samaisi, ļauj 10-15 minūtes sautēties, pa brīdim maisot.
  3. Bļodā samaisi kopā Filadelfijas sieru, rīvēto sieru, skābo krējumu un lociņus.
  4. Kad makaroni ir nosusināti un mazliet atdzisuši, kārtīgi ietauko pannu ar paceltām malām. Sakārto makaronus uz pannas.
  5. Pārzied Filadelfijas siera un krējuma sajaukumu. Tad pārklāj sajaukumu ar gaļu. Uzber vēl 50 g rīvētā siera.
  6. Apklāj pannu ar foliju vai plēvi un ļauj tai dzist ledusskapī vismaz divas stundas, var arī to atstāt visu nakti. Ja divas stundas, tad ļauj pēc tam 15 minūtes, bet, ja visu nakti, tad veselu stundu sasilt istabas temperatūrā.
  7. Cep 180 grādu plītī 30-40 minūtes līdz siers burbuļo.
  8. Pirms pasniegt galdā, ļauj 15 min atdzist.
  9. Pasniedz ar zaļiem salātiem ar itāļu vinegretu un ķiploku maizi (bagete, kas ieziesta ar sviestu, kas sajaukts ar kapātiem ķiplokiem, ievīstīta folijā un cepta plītī kopā ar sacepumu).
  10. Lai garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni