225g makaroni (vienalga kādi, bet ne ļoti mazi un ne ļoti lieli)
225g Filadelfijas siers
225g skābais krējums
50g rīvēts Čedaras siers
6lociņi, smalki sagriezti
450g maltā gaļa
150g smalki kapāti sīpoli
2lielas un izspiestas ķiploka daiviņas
700g kapāti tomāti savā sulā
1/2 tējk. estragons
1/2 tējk. baziliks
2ēdamk. kapāti pētersīļi
1.5 ēdamk. cukurs
1/2 tējk. žāvēti un kapāti sīpoli
50g rīvēts Čedaras siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Uzvāri makaronus līdz tie ir gatavi. Nosusini.
Pannā uzkarsē mazliet eļļas, uz vidēji karstas liesmas cep malto gaļu, sīpolus un ķiplokus, bieži maisot, līdz gaļa ir smuki brūna. Ja vajag notecināt taukus no gaļas, dari tā. Pievieno masai tomātus, garšvielas un cukuru, labi samaisi, ļauj 10-15 minūtes sautēties, pa brīdim maisot.
Bļodā samaisi kopā Filadelfijas sieru, rīvēto sieru, skābo krējumu un lociņus.
Kad makaroni ir nosusināti un mazliet atdzisuši, kārtīgi ietauko pannu ar paceltām malām. Sakārto makaronus uz pannas.
Pārzied Filadelfijas siera un krējuma sajaukumu. Tad pārklāj sajaukumu ar gaļu. Uzber vēl 50 g rīvētā siera.
Apklāj pannu ar foliju vai plēvi un ļauj tai dzist ledusskapī vismaz divas stundas, var arī to atstāt visu nakti. Ja divas stundas, tad ļauj pēc tam 15 minūtes, bet, ja visu nakti, tad veselu stundu sasilt istabas temperatūrā.
Cep 180 grādu plītī 30-40 minūtes līdz siers burbuļo.
Pirms pasniegt galdā, ļauj 15 min atdzist.
Pasniedz ar zaļiem salātiem ar itāļu vinegretu un ķiploku maizi (bagete, kas ieziesta ar sviestu, kas sajaukts ar kapātiem ķiplokiem, ievīstīta folijā un cepta plītī kopā ar sacepumu).