-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Krējumā sautēti zirnīši
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
-
400 g burkānu
-
2 sīpoli
-
150 g Creme fraiche vai krējuma
-
1 - 2 tējk. citrona sulas
-
1 /8 l sausā baltvīna vai dārzeņu buljona
-
1 /2 saišķīštis pētresīļu
-
1 ēd. k. sviesta
-
1 ēd. k. eļļas
-
1 tējk. miltu
-
Sāls
-
Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās strēmelītēs.
-
Burkānus nomizo un sagriež ripiņās.
-
Pannā sakarsē sviestu un eļļu. Uz vidēji lielas uguns aptuveni 5 minūtes maisot apcep tajā sīpolu strēmelītes caurspīdīgas.
-
Pieliek klāt burkānus un vēl mazliet pasautē. Pārkaisa ar miltiem un apcep zeltaini dzeltenus.
-
Pielej vīnu vai buljonu, pieliek mazliet sāli un piparus, uzliek pannai vāku un uz nelielas uguns lēni aptuveni 5 minūtes sautē.
-
Pēc tam piemaisa klāt zaļos zirnīšus un krējumu. Pēc garšas visam pieliek citrona sulu un, ja nepieciešams, vēl nedaudz sāli un piparus.
-
Lēni vēl 5 minūtes vāra, līdz dārzeņi ir gatavi, bet tomēr nav pārāk mīksti.
-
Pa to laiku nomizo pētersīļus un nopurina no tiem lieko ūdeni.
-
Lapiņas smalki sakapā un iemaisa sautētajos dārzeņos īsu brīdi pirms ēdiena pasniegšanas galdā.
-
Zirnīšu un burkānu sautējums ir garšīgs kopā ar šķiņķi, kā arī ar viltoto zaķi..
-
* Ja izmanto svaigos zirnīšus, gatavošanas laiks samazinās.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs