Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Krējumā sautēti zirnīši

Krējumā sautēti zirnīši

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • 400 g burkānu
  • 2 sīpoli
  • 150 g Creme fraiche vai krējuma
  • 1 - 2 tējk. citrona sulas
  • 1 /8 l sausā baltvīna vai dārzeņu buljona
  • 1 /2 saišķīštis pētresīļu
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 tējk. miltu
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās strēmelītēs.
  2. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās.
  3. Pannā sakarsē sviestu un eļļu. Uz vidēji lielas uguns aptuveni 5 minūtes maisot apcep tajā sīpolu strēmelītes caurspīdīgas.
  4. Pieliek klāt burkānus un vēl mazliet pasautē. Pārkaisa ar miltiem un apcep zeltaini dzeltenus.
  5. Pielej vīnu vai buljonu, pieliek mazliet sāli un piparus, uzliek pannai vāku un uz nelielas uguns lēni aptuveni 5 minūtes sautē.
  6. Pēc tam piemaisa klāt zaļos zirnīšus un krējumu. Pēc garšas visam pieliek citrona sulu un, ja nepieciešams, vēl nedaudz sāli un piparus.
  7. Lēni vēl 5 minūtes vāra, līdz dārzeņi ir gatavi, bet tomēr nav pārāk mīksti.
  8. Pa to laiku nomizo pētersīļus un nopurina no tiem lieko ūdeni.
  9. Lapiņas smalki sakapā un iemaisa sautētajos dārzeņos īsu brīdi pirms ēdiena pasniegšanas galdā.
  10. Zirnīšu un burkānu sautējums ir garšīgs kopā ar šķiņķi, kā arī ar viltoto zaķi..
  11. * Ja izmanto svaigos zirnīšus, gatavošanas laiks samazinās.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas