Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krējumā sautēti zirnīši

2012. gada 10. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās strēmelītēs.
2. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās.
3. Pannā sakarsē sviestu un eļļu. Uz vidēji lielas uguns aptuveni 5 minūtes maisot apcep tajā sīpolu strēmelītes caurspīdīgas.
4. Pieliek klāt burkānus un vēl mazliet pasautē. Pārkaisa ar miltiem un apcep zeltaini dzeltenus.
5. Pielej vīnu vai buljonu, pieliek mazliet sāli un piparus, uzliek pannai vāku un uz nelielas uguns lēni aptuveni 5 minūtes sautē.
6. Pēc tam piemaisa klāt zaļos zirnīšus un krējumu. Pēc garšas visam pieliek citrona sulu un, ja nepieciešams, vēl nedaudz sāli un piparus.
7. Lēni vēl 5 minūtes vāra, līdz dārzeņi ir gatavi, bet tomēr nav pārāk mīksti.
8. Pa to laiku nomizo pētersīļus un nopurina no tiem lieko ūdeni.
9. Lapiņas smalki sakapā un iemaisa sautētajos dārzeņos īsu brīdi pirms ēdiena pasniegšanas galdā.
10. Zirnīšu un burkānu sautējums ir garšīgs kopā ar šķiņķi, kā arī ar viltoto zaķi..
11. * Ja izmanto svaigos zirnīšus, gatavošanas laiks samazinās.
12. Labu apetīti!
Uz augšu