Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa karību gaumē

2012. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Skaidiņas ieliek nelielā bļodiņā un pārlej ar 1/4 l vāroša ūdens. Pārsedzun ļauj ievilkties līdz laikam, kad tās izmantos.
2. Rīsus ieber vārošā ūdenī, traukam uzliek vāku un vāra kā norādīts uz iepakojuma.
3. Gaļu sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs, ar platu nazi šķēles nedaudz saplacina.
4. Šalotes sīpolus nomizo un smalki sakapā.
5. Lielā pannā sakarsē eļļu. Aptuveni 2 minūtes no katars puses cep tajā gaļu. Pēc tam gaļai uzkaisa sāli un piparus. Gaļu no pannas noņem un traukā ar vāku noliek maliņā.
6. Atlikušajās cepšanas taukvielās pasautē šalotes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
7. Piemaisa karija pulveri, pieliek klāt kokosa skaidiņas ar visu šķidrumu un krējumu. Uzvāra un pannā bez vāka ļauj aptuveni 5 minūtes lēni vārīties.
8. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un citrona sulu, pēc tam liek tajā cūkgaļas gabaliņus un aptuveni 5 minūtes tos mērcē sutina.
9. Nomazgā zaļos lociņus un sakapā. Pusi no lociņiem piemaisa pie mērces.
10. Rīsus un gaļu kopā ar mērci liek šķīvjos un pārkaisa ar zaļiem lociņiem.

Labu apetīti!
Uz augšu