Krāsainie pavasara rīsi

Sastāvdaļas

  • 600 ml ūdens
  • Sāls
  • 300 g rīsu
  • 1 pavasara sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 100 g cukurzirņu pākšu
  • 1 neliels cukīni (apm. 100 g)
  • 2 nelieli tomāti vai 1 liels
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 100 g Creme fraiche vai skābā krējuma
  • Pipari
  • Muskatrieksts
  • 2 ēd. k. sakapāta pētersīļu

Pagatavošana

40 min.
  1. Ūdeni ar sāli uzkarsē, līdz tas vārās, ieber rīsus, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 20 minūtes, kamēr rīsi ir mīksti, vai skatītās uz iepakojuma instrukciju.
  2. Pa to laiku noņem pavasara sīpola savītušos lociņus, sīpolu nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem sīki sagriež.
  3. Ķiploku notīra un smalki sagriež.
  4. Nomazgā cukurzirņu pākstis un cukīni, nogriež kātiņa un zieda aizmetņus. Cukīni sagriež salmiņos.
  5. Tomātus applaucē, nomizo un sagriež gabaliņos, izņem serdes.
  6. Pannā uzkarsē eļļu. Apmēram 3 minūtes uz vidēji stipras uguns, patstāvīgi maisot, apcep tajā pavasara sīpolus, ķiplokus, cukurzirņu pākstis un cukīnī.
  7. Pievieno tomātus, iemaisa krējumu, uzliek vāku un uz nelielas uguns turpina sautēt vēl 3 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  8. Piemaisa notecinātos rīsus, pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
    Ēdienu pasniedz, pārkaisa ar pētersīļiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi