Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsainais cukini sacepums

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.
2. Liek sakarsētā pannā 1 ēd. k. sviesta un cep sīpolus, piespiež klāt ķiploku. Kad apcepti, pannu no pavarda noņem.
3. Cukini notīra, nomazgā un sagriež 1 - 2 cm biezās šķēlēs. Tos var arī saēvelēt.
4. Pēc tam liek vārošā ūdenī un 2 minūtes blanšē.
5. Visbeidzot sietā ļoti labi notecina.
6. Bazilikam noplūc lapiņas un sagriež tās strēmelītēs.
7. Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm.
8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
9. Sacepuma veidni ieziež ar 1 ēd. k. sviesta. Kārtām liek cukini šķēles, katrai kārtai mazliet uzkaisa sāli un piparus, pa virsu liek saceptos sīpolus un ķiplokus un visu pārkaisa ar baziliku.
10. Sajauc krējumu kopā ar sieru un vienmērīgi izsmērē pāri dārzeņiem.
11. Pa virsu saliek ķiršu tomātiņu pusītes.
12. Uzliek atlikušā sviesta piciņas.
13. Sacepuma veidni liek karstā cepeškrāsnī un, apmēram, 20 minūtes 200 grādos cep sacepumu viegli dzeltenu...
14. Labu apetīti!
Uz augšu