Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bezē kūciņas ar augļiem un medu

Bezē kūciņas ar augļiem un medu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 120 - 150 g pūdercukura
  • 2 kivi
  • 150 g zemeņu
  • 150 g aveņu
  • 4 ēd. k. ruma (ja bērniem, var nelikt)
  • 2 ēd. k. medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Plāti izklāj ar cepamo papīru un uzzīmē uz tās 6 apļus ~10 cm diametrā.
  2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 100 grādu temperatūrai.
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās. Putošanas laikā lēnām pieber klāt pūdercukuru.
  4. Saputotus olu baltumus uzlieck uz uzzīmētājiem apļiem. Saputotus olu baltumus iepilda konditorejas maisiņā un uzspiež uz uzzīmētajiem apļiem. Var tos uzlikt arī ar karoti un pēc tam centrā iespiest padziļinājumu.
  5. Bezē cep ~45 minūtes karstā cepeškrāsnī 80 grādu temperatūrā, pēc tam 10 minūtes cep gatavus 130 grādu temperatūrā, turklāt turot cepeškrāsns durtiņas nedaudz pavērtas.
  6. Bezē kūciņas ~1 stundu atstāj izslēgtā cepeškrāsnī.
  7. Kivi augļus nomazgā, nomizo, pēc tam gareniski sagriež četrās daļās, tās savukārt sagriež šķēlītēs.
  8. Zemenes nomazgā, notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
  9. Avenes pārlasa un samaisa kopā ar kivi un zemenēm.
  10. Samaisa rumu (ja liekat klāt) kopā ar medu, pārlej pāri sagrieztajiem augļiem. Līdz pasniegšanai novieto aukstumā.
  11. Bezē kūciņas liek šķīvjos, padziļinājumu, ja vēlās, pārlej ar kausētu šokolādi un saliek tajās sagrieztos augļus. Gatavs pasniegšanai galdā.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas