Bezē kūciņas ar augļiem un medu

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 120 - 150 g pūdercukura
  • 2 kivi
  • 150 g zemeņu
  • 150 g aveņu
  • 4 ēd. k. ruma (ja bērniem, var nelikt)
  • 2 ēd. k. medus

Pagatavošana

140 min.
  1. Plāti izklāj ar cepamo papīru un uzzīmē uz tās 6 apļus ~10 cm diametrā.
  2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 100 grādu temperatūrai.
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās. Putošanas laikā lēnām pieber klāt pūdercukuru.
  4. Saputotus olu baltumus uzlieck uz uzzīmētājiem apļiem. Saputotus olu baltumus iepilda konditorejas maisiņā un uzspiež uz uzzīmētajiem apļiem. Var tos uzlikt arī ar karoti un pēc tam centrā iespiest padziļinājumu.
  5. Bezē cep ~45 minūtes karstā cepeškrāsnī 80 grādu temperatūrā, pēc tam 10 minūtes cep gatavus 130 grādu temperatūrā, turklāt turot cepeškrāsns durtiņas nedaudz pavērtas.
  6. Bezē kūciņas ~1 stundu atstāj izslēgtā cepeškrāsnī.
  7. Kivi augļus nomazgā, nomizo, pēc tam gareniski sagriež četrās daļās, tās savukārt sagriež šķēlītēs.
  8. Zemenes nomazgā, notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
  9. Avenes pārlasa un samaisa kopā ar kivi un zemenēm.
  10. Samaisa rumu (ja liekat klāt) kopā ar medu, pārlej pāri sagrieztajiem augļiem. Līdz pasniegšanai novieto aukstumā.
  11. Bezē kūciņas liek šķīvjos, padziļinājumu, ja vēlās, pārlej ar kausētu šokolādi un saliek tajās sagrieztos augļus. Gatavs pasniegšanai galdā.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize