Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa ar papriku Āzijas gaumē

2012. gada 7. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. No miltiem, 100 ml karsta ūdens un 1 ēd. k. sezama eļļas samīca gludu mīklu.
2. Izveido no tās rullīti un sagriež to apmēram 16 vienādos gabalos.
3. Mīklas gabalus uz darba virsmas, kas nedaudz apkaisīta ar miltiem, izveltnē kā apaļus plāceņus un atstāj mierā.
4. Pavasara sīpolus notīra, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež. Nomizo sīpolu, pārgriež uz pusēm un sagriež strēmelītēs.
5. Papriku nomazgā, iztīra un arī sagriež strēmelītēs.
6. Gaļu gareniski pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās šķēlītēs vai nelielos gabaliņos.
7. Cepeškrāsni ieslēdz zemākajā temperatūrā.
8. Sakarsē pannu, mazliet iesmērē to ar sezama eļļu. Citu pie cita pannā apmēram 1 minūti no katras puses uz vidēji lielas uguns cep plāceņus. Gatavos plāceņus ieliek sasildītajā cepeškrāsnī un tur siltus.
9. Ielej pannā atlikušo eļļu. Uz lielas uguns apmēram 2 minūtes krietni apcep gaļu, pēc tam gaļu no pannas noņem.
10. Liek pannā pavasara sīpolus, sīpolus un papriku, maisot cep apmēram 2 minūtes. Pielej buljonu, piemaisa klāt gaļu.
11. Garšai pievieno sojas mērci un piparus. Uz vājas uguns atstāj 10 minūtes visu sutināties.
12. Pasniedz šādi: uzliek uz šķīvja 1 plāceni un uz tā uzliek mazliet gaļu ar papriku. Pēc tam plāceni saritina, paņem to rokās un ēd.
Vēl ļoti labi klāt der Hoisin plūmju vai austeru mērce. Plāceni, pirms tam uzliekot gaļu un papriku, apsmērē ar mērci vai arī iemērc tajā saritinātu plāceni.

Labu apetīti!
Uz augšu