Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Laša un basmati rīsu pikantie salāti

Laša un basmati rīsu pikantie salāti

FOTO: Ilze Eiduka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 2 laša filejas (katra apmēram 200 g)
  • 2 ēd. k. saldās čili mērces pamatēdienam (+salātu aizdaram)
  • 1/2 laima
  • 100 g basmati rīsu
  • 2 ēd. k. japāņu rīsu etiķa
  • 1 ēd. k. pūdercukura
  • 1 liels burkāns
  • 1 buntīte maurloku
  • 1 čili pipars (pēc izvēles)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sagatavo marinādi - saldajai čili mērcei pievieno no laima izspiestu sulu.
    Sagatavo marinādi - saldajai čili mērcei pievieno no laima i...

    FOTO: Ilze Eiduka

  2. Šajā marinādē marinē laša filejas kā minimums 10 min (ideālā variantā 1 stundu), atstājot ledusskapī.
    Šajā marinādē marinē laša filejas kā minimums 10 min (ideālā...

    FOTO: Ilze Eiduka

  3. Novāra basmati rīsus, pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
  4. Kad rīsiem pievienots ūdens un tas sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku un vāra uz mazas liesmas apmēram 10 minūtes.
  5. Kad rīsi gatavi, tos apmaisa un atstāj katlā (ar vāciņu virsū) vēl kādas 5 minūtes.
  6. Samaisa pūdercukuru un Mizkan Japāņu rīsu etiķi, šo maisījumu pievieno rīsiem (maisījums padarīs rīsus vēl irdenākus un piešķirs tiem patīkamu garšu).
    Samaisa pūdercukuru un Mizkan Japāņu rīsu etiķi, šo maisījum...

    FOTO: Ilze Eiduka

  7. Pannā apcep laša filejas līdz tās gatavas (vidēji 4 - 5 minūtes).
    Pannā apcep laša filejas līdz tās gatavas (vidēji 4 - 5 minū...

    FOTO: Ilze Eiduka

  8. Gatavo lasi saplucina gabaliņos. Laša gabaliņus pārlej ar saldo čili mērci (tās daudzums atkarīgs no tā, cik pikantus salātus vēlaties).
    Gatavo lasi saplucina gabaliņos. Laša gabaliņus pārlej ar sa...

    FOTO: Ilze Eiduka

  9. Burkānu sagriež salmiņos.
  10. Sakapā maurlokus un čili piparu (ja to izvēlējāties pievienot).
    Sakapā maurlokus un čili piparu (ja to izvēlējāties pievieno...

    FOTO: Ilze Eiduka

  11. Rīsos viegli iemaisa burkānu salmiņus, maurlokus, kapātu čili un laša gabaliņus.
    Pasniedz ar laima šķēlītēm.

    Labu apetīti!
    Rīsos viegli iemaisa burkānu salmiņus, maurlokus, kapātu čil...

    FOTO: Ilze Eiduka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas