-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Salāti
-
>
Laša un basmati rīsu pikantie salāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 laša filejas (katra apmēram 200 g)
-
2 ēd. k. saldās čili mērces pamatēdienam (+salātu aizdaram)
-
1/2 laima
-
100 g basmati rīsu
-
2 ēd. k. japāņu rīsu etiķa
-
1 ēd. k. pūdercukura
-
1 liels burkāns
-
1 buntīte maurloku
-
1 čili pipars (pēc izvēles)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Sagatavo marinādi - saldajai čili mērcei pievieno no laima izspiestu sulu.
-
Šajā marinādē marinē laša filejas kā minimums 10 min (ideālā variantā 1 stundu), atstājot ledusskapī.
-
Novāra basmati rīsus, pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
-
Kad rīsiem pievienots ūdens un tas sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku un vāra uz mazas liesmas apmēram 10 minūtes.
-
Kad rīsi gatavi, tos apmaisa un atstāj katlā (ar vāciņu virsū) vēl kādas 5 minūtes.
-
Samaisa pūdercukuru un Mizkan Japāņu rīsu etiķi, šo maisījumu pievieno rīsiem (maisījums padarīs rīsus vēl irdenākus un piešķirs tiem patīkamu garšu).
-
Pannā apcep laša filejas līdz tās gatavas (vidēji 4 - 5 minūtes).
-
Gatavo lasi saplucina gabaliņos. Laša gabaliņus pārlej ar saldo čili mērci (tās daudzums atkarīgs no tā, cik pikantus salātus vēlaties).
-
Burkānu sagriež salmiņos.
-
Sakapā maurlokus un čili piparu (ja to izvēlējāties pievienot).
-
Rīsos viegli iemaisa burkānu salmiņus, maurlokus, kapātu čili un laša gabaliņus.
Pasniedz ar laima šķēlītēm.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs