Sākums > Receptes > Salāti

Laša un basmati rīsu pikantie salāti

2012. gada 5. novembris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo marinādi - saldajai čili mērcei pievieno no laima izspiestu sulu.
Foto: Ilze Eiduka
2. Šajā marinādē marinē laša filejas kā minimums 10 min (ideālā variantā 1 stundu), atstājot ledusskapī.
Foto: Ilze Eiduka
3. Novāra basmati rīsus, pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
4. Kad rīsiem pievienots ūdens un tas sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku un vāra uz mazas liesmas apmēram 10 minūtes.
5. Kad rīsi gatavi, tos apmaisa un atstāj katlā (ar vāciņu virsū) vēl kādas 5 minūtes.
6. Samaisa pūdercukuru un Mizkan Japāņu rīsu etiķi, šo maisījumu pievieno rīsiem (maisījums padarīs rīsus vēl irdenākus un piešķirs tiem patīkamu garšu).
Foto: Ilze Eiduka
7. Pannā apcep laša filejas līdz tās gatavas (vidēji 4 - 5 minūtes).
Foto: Ilze Eiduka
8. Gatavo lasi saplucina gabaliņos. Laša gabaliņus pārlej ar saldo čili mērci (tās daudzums atkarīgs no tā, cik pikantus salātus vēlaties).
Foto: Ilze Eiduka
9. Burkānu sagriež salmiņos.
10. Sakapā maurlokus un čili piparu (ja to izvēlējāties pievienot).
Foto: Ilze Eiduka
11. Rīsos viegli iemaisa burkānu salmiņus, maurlokus, kapātu čili un laša gabaliņus.
Pasniedz ar laima šķēlītēm.

Labu apetīti!
Foto: Ilze Eiduka
Uz augšu