Kartupeļu pica

2012. gada 15. oktobris
Foto: jurka
Pagatavošana
40 min
1. Citreiz sagribas kaut ko citādu, un kāpēc lai tā nebūtu kartupeļu pica?
Foto: jurka
2. Uz diezgan smalkas rīves sarīvē kartupeļus, tad sagriež pārējās sastāvdaļas.
Foto: jurka
3. Sarīvētos kartupeļus liek uz sakarsētas pannas kaut cik vienādi biezā kārtā (ar pamatnes biezumu var variēt pēc vēlmēm, bet pirmo reizi vajadzētu izprovēt ar tādu plānāku).
Foto: jurka
4. Viegli apcep un griež uz otru pusi.
Foto: jurka
5. Uz apceptās puses veikli uzsmērē tomātu pastu, liek tomātus un visu pārējo. Šoreiz pieliku arī pāris ripiņas mozarellas sieru.
Foto: jurka
6. Beigās uz siera šķēlēm uzpilina nedaudz čili pastas. Sieru virskārtai var arī klasiski sarīvēt. Tad sāls, pipari un raudene, lai piešķirtu īstas picas smaržu.
Foto: jurka
7. Pa to laiku, kamēr viss tiek salikts, pamatnes apakša jau būs apcepusies, un atliek vien likt vāku virsū un ļaut kārtīgi izsilt pārējām sastāvdaļām.
8. Man ir elektriskā plīts, tāpēc vienkārši uzreiz izslēdzu plīti un ļauju palikt pannai uz karstās virsmas. Gāzes plīts īpašniekiem vēl brītiņu vajadzētu to paturēt uz uguns. Pēc minūšu 15 ilgas sildīšanās pica ir gatava.

Labu apetīti!
Uz augšu