Sākums > Receptes > Deserti

Aveņu un auzu pārslu deserts

2012. gada 13. oktobris
Foto: Alise Solovjova
Pagatavošana
40 min
1. Uz karstas pannas ber auzu pārslas, samaisa kopā ar cukuru, visu karamelizē.
2. Siltā katliņā ber saldētās avenes, pielej konjaku un visu uzsilda, bet neuzvāra. Pievieno ēdamkaroti (ar kaudzi) cukura.
3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Sakuļ olu dzeltenumus, lej klāt uzsildītajām avenēm. Olu baltumus saputo, pēc kāda brītiņa pieber cukuru (2 strīķētas ēdamkarotes), puto tālāk, līdz olbaltums sakults stingrās putās. Lai putas padarītu stingrākas, nelielā ūdens daudzumā iejauc mazliet kartupeļu cietes, šo masu ieslaka sakultajā olbaltumā, vēl mazliet pakuļ, līdz olbaltums kļuvis pavisam stīvs.
4. Apgrauzdētās auzu pārslas ber katliņā (tādā, ko var likt cepeškrāsnī). Pa virsu lej aveņu, olu dzeltenuma masu, iecilā tajā auzu pārslas, pa virsu kārto sakulto olbaltumu.
5. Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 – 20 min. Nevirināt cepeškrāsns durvis! Kad olbaltums ir mazliet pacēlies un kļuvis zeltains, noregulē nedaudz mazāku temperatūru - apmēram 170 grādus. Cep 10 min. Joprojām nevirināt cepeškrāsns durvis!
6. Labu apetīti!
Uz augšu