Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Vīramātes gurķu zaldātiņi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kg gurķi
  • 200 g mizoti ķiploki
  • 200 g dilles
  • 1 /2 glāze sāls
  • 1 glāze cukurs
  • 1 glāze 9% etiķis
  • 1 glāze eļļa
  • 1 ēdamkarote malti melnie pipari
  • 1 glāze vārīts ūdens
  • No minētā daudzuma iznāk 8 burkas pa 750 g
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus nomazgā un nemizotus sagriež gareniski 4 daļās vai uz pusēm, ja tie ir mazi. Ķiplokus nomizo un sasmalcina, izmantojot ķiploku spiedi, vai sarīvē. Dilles nomazgā un smalki sagriež.
  2. Lielā katlā ieber sagrieztos gurķus, pievieno sasmalcinātās dilles un ķiplokus. Labi samaisa. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vēlreiz labi samaisa.
  3. Atstāj gurķus "atpūsties" uz 3-4 stundām, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Tīrās burkās kārto gurķus "stāvus" un aplej ar sulu, kas radusies. Tad sterilizē 5-10 minūtes.
  5. Aizvāko (droši var izmantot skrūvējamos vāciņus).
  6. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA