Sākums > Receptes > Zupas

Vidusjūras dārzeņu zupa

2012. gada 4. oktobris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
30 min
1. Nomazgā un sagatavo dārzeņus - sagriež baklažānus kubiņos, kārto traukā, pārkaisa ar sāli, noliek maliņā, lai izdala sulu. Sagriež sīpolus palielos kubiņos. Nomizo un sagriež kubiņos arī kartupeļus, tāpat arī papriku.Noskalo nostāvējušos baklažānus.
2. Katliņā sakarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas un apcep seleriju, sagrieztu smalkos kubiņos, kā arī sasmalcinātus burkānus un tomātus; pēc tam pievieno baklažānus, papriku, kartupeļus un sīpolus. Pievieno sāli un piparus. Uzlej ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus; pievieno nedaudz olīveļļas, katliņam uzliek vāku, un vāra visu uz vidējas liesmas 10 minūtes no vārīšanās brīža. Gatavs!
3. Labu apetīti!
Uz augšu