Sākums > Receptes > Zupas

Cukīni un parmezāna siera zupa ar grauzdiņiem

2012. gada 4. oktobris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
30 min
1. Sakarsētā pannā ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Pasutina, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievieno kubiņos sagrieztu cukīni. Cep uz lielas liesmas 2 minūtes, nepārtraukti maisot, tad samazina liesmu, pievieno sāli un pielej 1/2 glāzi ūdens, tad uzliek vāku. Ik pa laikam apmaisa - maisījumam jābūt krēmīgam un pašķidram. Ja nepieciešams garšai, pārkaisa ar pipariem.
2. Maizi sagriež kubiciņos un grauzdē cepeškrāsnī 200 grādos 5 minūtes. Pievieno nedaudz olīveļļu un timiānu.
3. Kad cukīni ir gatavi, zupu lej šķīvjos, pārkaisot ar grauzdiņiem un nedaudz Parmezāna siera. Pasniedz karstu.
4. Labu apetīti!
Uz augšu