Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar šampinjoniem un alu

2012. gada 3. oktobris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo maisījumu: sasmalcināts ķiploks, sīpols un pētersīļi (vai baziliks), 4 ēdamkarotes olīveļļas, sāls un pipari. Ar šo maisījumu ieberzē vistas gabaliņus un atstāj ievilkties.
2. Kamēr vista ievelkas, sagriež šampinjonus 4 daļās. Pannā ielej 4 ēdamkarotes olīveļļu, un tajā liek sagrieztos šampinjonus. Apber ar sāli un sutina uz nelielas uguns, līdz izdalās suliņa. Kolīdz parādās suliņa, pievieno vistas gabaliņus ar visiem garšaugiem. Cep uz vidējas liesmas, līdz iztvaiko šķidrums no sēnēm un vistas (aptuveni 10-15 min.), tad pievieno alu, uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas 15-20 min., periodiski apmaisot.
3. Pirms gatavs, pagaršo, vai pietiek sāls. Ja ir vēlme, pievieno vēl svaigi sakapātus pētersīļus (vai baziliku). Atstāj ievilkties zem vāka ar izslēgtu liesmu aptuveni 5-10 min.
4. Labu apetīti!
Uz augšu