Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas karbonāde medus un ķiploku mērcē

2012. gada 12. septembris
Foto: Monta Štube
Pagatavošana
100 min
1. Vistas fileju sagriež gabalos tā, lai sanāk mazas karbonādītes.
2. Sagatavo marinādi: ķiplokus saspiež un sajauc ar medu (tik, cik karbonādes, tik ēdamkarotes medus), koriandru, garšvielām vistas gaļai, pipariem, sāli. Piespiež 1/2 laima sulu. Vistu liek traukā ar marinādi, tad trauku - ledusskapī vismaz uz stundu.
3. Pa to laiku sagriež papriku, šampinjonus, smalkākos gabaliņos konservētos ananāsus un 2 ķiploka daiviņas.
4. Kad vista iemarinējusies, uzkarsē pannu un cep vistu tā, kā cep karbonādi - apviļā miltos un olā un cep līdz zeltaini brūnu.
5. Karbonādes liek vokpannā, pieber papriku, šampinjonus, ananāsus, ķiplokus, pielej kokosriekstu pienu, saldo krējumu. Sautē uz mazas uguns, pievienojot pus laima sulu un, ja nepieciešams, garšvielas pēc savas izvēles.
6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem - kas nu kuram labāk garšo.
7. Labu apetīti!
Uz augšu