Sākums > Receptes > Pamatēdieni

2 veidi pildītas kabaču šķēles

2012. gada 10. septembris
Foto: Sanita Vijupe
Pagatavošana
30 min
1. Cukini vai kabaci sagriež platās šķēlēs un izgreb viduci.
2. Cepeškrāsnī cep pusmīkstus un tad pilda.
3. Pildījumu veidi:
4. 1. veids
5. Olīveļļā apcep uz pannas ķIploku daiviņas sasmalcinātas (3-4, ja patīk var vairāk), sagrieztu pusi paprikas.
6. Tad pievieno 150 g sagrieztu žāvētu gaļiņu un pielej klāt 60-70 ml saldo krējumu vai kokospienu.
7. 2. veids
8. Olīveļļā apcep uz pannas: sagrieztu sīpolu, lielu, sagriztu tomātu bez mizas un sagrieztu šķiņķi aptuveni 150 g. Pasutina, kamēr tomātam sula izgaro un pievieno 2-3 ēd.k. tomātu mērces (pasta būs par skābu, tad cukurs jāliek) vai piem., salsas mērces un saldo krējumu aptuveni 60-70 ml
9. Šim veidam var pievienot arī marinētu vai sālītu gurķīti. ;)
10. Abiem veidiem pārkaisa pāri kādu smalki sarīvētu sieru!
11. Liek cepeškrāsnī nedaudz pacepties, kamēr siers izkūst!
12. Labu apetīti!
13. P.S. Es nerakstīju ko un kā griezt, jo katram jau patīk savādāk. Arī zaļumus - dilles, baziliks, lociņi, puravs - pēc vēlēšanās. Kā arī neiesaku pievienot pārāk daudz saldo krējumu, jo tāpat no cukini vai kabača vēl suliņa tecēs.
Uz augšu