Glazēta citrona kūka

2012. gada 9. septembris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
80 min
1. Iekarsē plīti: 180 g
2. Kuļamajā aparātā kul sviestu un cukuru, līdz masa ir gluda, gaiša un vijīga.
3. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas labi sakuļot.
4. Pievieno citrona sulu, mizu un koncentrātu. Labi sakul.
5. Sajauc miltus ar sodu un sāli. Pievieno miltus un skābo krējumu pamīšus, kul līdz masa ir gluda.
6. Lieto apaļu pannu ar konusu vidū. Iesmērē to ar sviestu un tad apkaisi ar miltiem. Lej mīklu pannā, cep 55-60 minūtes līdz kūkas vidū iebāzts nazis vai irbulis ir tīrs, kad to izņem ārā.
7. 10 minūtes atdzesē kūku pannā, tad uzliec to uz šķīvja un tad uz režģa.
8. Glazūrai sakul kopā skābo krējumu un sviestu, līdz masa ir gluda. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, pēc tam citrona sulu un mizu. Uzlej kūkai. Kad kūka ir atdzisusi, ietin to pārtikas plēvē un turi ledusskapī.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu