Glazēta citrona kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 225 g sviests (ne auksta)
  • 600 g cukurs
  • 6 olas
  • 5 ēdamkarotes svaigi spiesta citrona sula
  • 1 ēdamkarote rīvēta citrona mizas (tikai dzelteno, ne balto daļu)
  • 1 tējk. citrona ekstrakts (vai koncentrāta)
  • 480 g milti
  • 1 /2 tējk. cepamā soda
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 280 g skābais krējums
  • Glazūrai:
  • 50 g skābais krējums
  • 2 ēdamkarote mīksts sviests
  • 150 g pūdercukurs
  • 3 ēdamkarotes svaigi spiesta citrona sula
  • 2 tējkarotes rīvēta citrona miza

Pagatavošana

80 min.
  1. Iekarsē plīti: 180 g
  2. Kuļamajā aparātā kul sviestu un cukuru, līdz masa ir gluda, gaiša un vijīga.
  3. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas labi sakuļot.
  4. Pievieno citrona sulu, mizu un koncentrātu. Labi sakul.
  5. Sajauc miltus ar sodu un sāli. Pievieno miltus un skābo krējumu pamīšus, kul līdz masa ir gluda.
  6. Lieto apaļu pannu ar konusu vidū. Iesmērē to ar sviestu un tad apkaisi ar miltiem. Lej mīklu pannā, cep 55-60 minūtes līdz kūkas vidū iebāzts nazis vai irbulis ir tīrs, kad to izņem ārā.
  7. 10 minūtes atdzesē kūku pannā, tad uzliec to uz šķīvja un tad uz režģa.
  8. Glazūrai sakul kopā skābo krējumu un sviestu, līdz masa ir gluda. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, pēc tam citrona sulu un mizu. Uzlej kūkai. Kad kūka ir atdzisusi, ietin to pārtikas plēvē un turi ledusskapī.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize