Randiņa siera kūka

3 1
Randiņa siera kūka
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 170 g sadrupinātu TUC krekeru
  • 140 g izkausēta sviesta
  • 60 g saskaldītu valriekstu
  • 80 g brūnā cukura
  • 15 g kanēļa
  • 4 g malta muskatrieksta
  • Virsējam pildījumam:
  • 670 g Filadelfijas siera vai Mascarpone, vai Kāruma siera
  • 235 g saldā krējuma
  • 230 g skābā krējuma
  • 200 g cukura
  • 230 g miltu
  • 3 olas
  • Vaniļas ekstrakts vai vanilīna cukurs

Pagatavošana

420 min.
  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem.
  2. Vidēja lieluma bļodā samaisa kopā cepumus, valriekstus, brūno cukuru, kanēli, muskatriekstu un sviestu.
  3. Masu ieklāj cepamajā traukā un visu piespiež, lai veidojas ciets kūkas pamats. Ieliek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  4. Lielā bļodā maisa kopā sieru ar cukuru.
  5. Pēc tam pievieno skābo un saldo krējumu.
  6. Pēc tam iemaisa iekšā miltus un vaniļu. Ar mikseri iemaisa lēnām klāt olas (es atsevišķu saputoju un tad piejaucu, bija ok.)
  7. Ieguto siera masu lej pāri cepumu masai un liek cepties uz 60- 70 min.
  8. Jāatdzesē vismaz 6h vai labāk uz visu nakti likt ledusskapī, pirms ņem ārā no cepamās formas (pannas).

    Labu apetīti!
    Jāatdzesē vismaz 6h vai labāk uz visu nakti likt ledusskapī,...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

santa 2014. gada 5. marts 17:12
Jā 23grami
Arnis 2012. gada 23. decembris 19:19
Milti = 23g? Vai 230?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize