300g sojas gaļas aizvietotāja (smalkā, kas izskatās kā maltā gaļa)
2400 g bundžiņas sarkano pupiņu čilli mērcē
800g (bundžiņa) nomizotu tomātu savā sulā
400g paciņa saldētu spinātu
2vidēji sīpoli
2daiviņas ķiploka
1sarkanā paprika
1paciņa kausētā siera
Garšvielas:
Sāls
Pipari
Baziliks
Estragons, ja gribas var arī gaļas kopējo garšvielu
1buljona kubiņš (dārzeņu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Aplej ar karstu ūdeni sojas izstrādājumu, kas pārkaisīts ar buljonu.
Pa laikam apmaisa, lai buljons izkūst vēl pirms viss ūdens sasūcies sojā.
Tikmēr sagriež smalkos gabaliņos sīpolu, ķiploku un papriku.
Uz pannas apcep sīpolu un ķiploku, bet katlā var apcept papriku.
Kad sīpoli jau nedaudz apcepti, liek klāt sabriedināto soju un apcep, līdz kopējā masa iegūst zeltainu brūnumu. Tad arī beidz cept, lai nav pavisam sausa.
Liek klāt pēc paša izvēles kaut ko no minētajām garšvielām pie apcepšanas procesa. Katliņā, kad paprika nedaudz apcepta, liek klāt spinātus, lai tie atkūst.
Tiklīdz tas ir noticis, ar visu sulu no bundžām liek klāt tomātus, kurus nedaudz sadala smalkāk, un pupiņas. Šo masu maisot uz mērenas uguns arī vāra.
Uz beigām, kad masa ieguvusi biezzupas veidolu, liek klāt sacepto masu no pannas un vēl kādas 10 minūtes pavāra.
FOTO: Dzintars Rērihs
Neveģetāra daļa, jo šie jau ir piena produkti: Pasniedz ar kausēto sieru. Var arī ar krējumu.