Mandeļu un persiku kūka

2012. gada 24. augusts
Foto: Margarita
Pagatavošana
130 min
1. Biskvīta kārtas:
2. Olas, cukuru, kanēli un citrona miziņu saputo biezās, krēmīgās putās.
3. Iemaisa mandeļu miltus un ielej formā ar noņemamo malu (formu var iesmērēt ar sviestu). 3) Cep 160° temp. 25 minūtes (biskvīta virsai jābūt zeltainai).
4. Atdzesē un tikai tad ņem ārā no formas (lai gan pati uzreiz ņēmu laukā, nebija nekādas vainas).
5. Biskvīts ir diezgan drupains un mitrs, nevis blīvs, kā cepot no miltiem.
6. Izcep otru kārtu.
7. Krēms:
8. Želatīnu aplej ar 3 ēd.k. auksta ūdens, uzbriedina un izkausē.
9. Biezpienu izberž caur sietu un samaisa ar jogurtu.
10. Saputo saldo krējumu, pievieno vaniļu.
11. Visu samaisa ar biezpienu un jogurtu. Maisot pievieno padzesētu želatīnu.
12. Krēmu liek ledusskapī, ik pa laikam apmaisot. Kad krēms sāk sabiezēt, tas ir gatavs pildīšanai.
13. Vienu persiku sagriež nelielos kubiņos.
14. Pusi pārliek vienai biskvīta kārtai, pa virsu tiem liek pusi krēma (sagrieztos persikus kubiņos var iemaisīt arī krēmā), tad liek virsū otru biskvīta kārtu un ar virsū liek atlikušos persikus un krēmu.
15. Rotāšanai pārējos divus persikus sagriež plānās daiviņās un pa apli, sākot no ārmalas, liek uz krēma.
16. Labu apetīti!
Uz augšu