Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēts dārzeņu sautējums

2012. gada 22. augusts
Foto: Anita Avišāne
Katru vasaru izmēģinām jaunu ēdienu, ko varētu pagatavot uz grilla, tā nu pirmajā vasaras ballītē mana svaine piedāvāja pagatavot sautējumu. Tagad šī recepte ar katru reizi tiek pilnveidota.
Pagatavošana
40 min
1. Šo ēdienu var gatavot arī cepeškrāsnī, bet mēs to parasti gatavojam uz grilla. Ja gatavojat cepeškrāsnī, tad būs nepieciešama cepeškrāsns panna
2. Ja uz grilla, tad alumīnija trauks.
3. Lielāko gatavošanas laiku aizņem dārzeņu mizošana un griešana. Pati cepšana uz grilla ir 10 - 15 minūtes.
4. Tad nu par visu pēc kārtas:
5. Nomizotus kartupeļus sagriež gabaliņos, salmiņos vai šķēlītes (pēc gaumes), mēs parasti griežam kā frī kartupeļus.
6. Ziedkāpostus un brokoļus sadala ziedkopās vai vēl smalkāk, bet nevajag īpaši aizrauties. Sagriež arī citus dārzeņus, ja tādi ir.
7. Sviestu sagriež gabaliņos un saliek uz pannas. Tad liek dārzeņus un katrai kārtai uzber sāli un garšvielas. Kad panna pilna, visu pārlej ar saldo krējumu un pannu pārklāj ar divām alumīnija folijas kārtām.
8. Cepam uz grilla vai cepeškrāsnī kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
9. Uzliekot porcijas to visu var pārkaisīt ar rīvētu sieru, bet tas jau ir kā kuram labāk patīk.
10. Ēdiena lieliskākā īpašība, ka tas ir gards gan silts, gan arī atdzisis.
11. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu