Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sātīgās kartupeļu strēmelītes

2012. gada 19. augusts
Foto: Evija Dolgovska
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo kartupeļus un sagriež strēmelītēs kā frī.
2. Sagrieztos kartupeļus aplej ar ūdeni un ļauj pastāvēt 10min.
3. Ieslēdz cepeškrāsni 200°- 250°, uz cepampannas uzlej nedaudz eļļu un liek cepeškrāsi, lai karsējas.
4. Nolej ūdeni no kartupeļiem, kartupeļus apber ar 3-4 nelielām šķipsniņām sāls, pipariem, vegeta un citām garšvielām (pēc garšas), piespiež klāt ķiplokus un visu labi samaisa.
5. Kartupeļu salmiņus ar garšvielām un ķiplokiem ber uz pannas un liek cepeškrāsnī.
6. Sīpolus sagriež ripiņās un sarīvē sieru.
7. Kad kartupeļi kļūst zeltaini, pieliek klāt pāris piciņas sviesta un sīpolu riņķīšus.
8. Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, pārber pāri sarīvēto sieru, līdz tas izkūst.
9. * Pasniedz ar skābo krējumu vai kādu dārzeņu mērcīti.
10. Lai labi garšo! :)
Uz augšu