Plātsmaize - rausītis

2012. gada 17. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo rauga mīklu, tai jābūt tādai kāda ir kad cepam raugu pankūkas.
2. Pienam pievieno margarīnu, cukuru, sāli - uzsilda mēreni siltu ~ 30 C, bet lai margarīns ir izkusis.
3. Iesijā miltus, uz miltiem uzber raugu, pievieno sakultu olu.
4. Liek, lai mīkla rūgst (ja labi rūgst tad ar stundiņu/pusotru pietiek).
5. Biezpienu ar olām, cukuru un vaniļas cukuru samaisa. Masai jābūt viendabīgai, bet nekas, ja sanāk šķidra.
6. Uz plāts izklāj cepamo papīru, bet tā, lai tas ir plāts lielumā līdz pat malām.
7. Ar karoti ieklāj mīklu, bet ne pārāk biezu (man ir tāda maza panniņa kur pietiek ar 2 ēd.karotēm 18x28).
8. Tad lej virsū biezpiena masu.
9. Cep cepeškrāsnī ap 200 C. Kad virsa ir skaisti zeltaina - ir gatavs.
10. Ņem ārā pārkaisa ar cukuru un pārlej ar saldo krējumu, ar ēd. karoti izlīdzina pa visu rausīti.
11. * Biezpiena masai jāsanāk biezākai par maizīti. Tas atkarībā cik liela panna, uz lielāku pannu jāņem vairāk biezpiens.
12. Ceru, ka Jums sanāks!
13. Lai labi garšo!
Uz augšu