Picas kūka

2012. gada 11. augusts
Foto: Daniels Stelps
Pagatavošana
130 min
1. Mīklai miltus ieber bļodā, izveido bedrīti, tajā ieber sāli, ielej ūdeni un izveido putriņu.Sviestu ar nazi smalki sakapā un pārlek pāri miltiem, tad visu samīca vienmērīgāsmilšu mīklā. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek uz 1h ledusskapī atzdzist. Atdzisušo mīklu izrullē, ieklāj apaļā izjaucamā formā un izveido 3cm augstu mīklas sieniņu. Mīklas pamatni izkaisa ar miltiem. Šķiņķi sagriež smalkos gabaliņos, sieru sarīvē. Olas saputo ar saldo krējumu, masai pievieno šķiņķi, sieru, pētersīļus, papriku un visu samaisa. Pildījumu liek formā virs mīklas, tā virsmu nolīdzna ar karoti. Kūku cep 45 minūtes 220 grādu temperatūrā. Gatavību parbauda ar koka iesmiņu. Siera kūku pasniedz karstu
Uz augšu