Sākums > Receptes > Deserti

Lielās konfektes

2012. gada 7. augusts
Foto: Airita, Kaskeviča
Pagatavošana
120 min
1. Konfektes izloba no papīriem un kopā ar sviestu liek kausēties uz nelielas uguns. Visu laiku maisa, lai nepiedeg.
2. Dēlīti noklāj ar cepamo papīru un saliek vafeles.
3. Vafeles pārklāj ar nedaudz atdzisušajām karsētajām gotiņām. Jāuzmanās neatdzesēt pa daudz, jo tad masa kļūs par cietu un ar to nevarēs pārklāt konfektes.
4. Dēlīti ar vafelēm uz 15 min ieliek ledusskapī - lai viss kārtīgi sastingst.
5. Kausē šokolādi. (Te, visticamāk, būs vajadzīga mammas palīdzība.) To var darī divejādi - bļodiņu ar gabaliņos salaustu šokolādi liek ūdens peldē vai siltā cepeškrāsnī un, pa laikam apmaisot, pagaida, līdz šokolādi izkususi. Ar cepeškrāsni jāuzmanās, lai nav pa karstu, jo tad šokolāde vienkārši izcepsies.
6. Atdzisušās vafeles ātri apmērcē šokolādē, liek uz papīra un atpakaļ ledusskapī. Šokolāde kārtīgi sastingst apēram stundas laikā.
Uz augšu