Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Vīngliemeži jāņogu vīna marinādē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 30 vīngliemeži
  • 1 /2 citrona
  • 100 g jāņogu vīna
  • 50 g margarīna vai sviesta
  • 50 g etiķa esence 70%
  • 2 gab. sprīdi garas estragona galotnītes
  • Bazilika lapiņas
  • Raudene
  • Mārsils
  • Nedaudz diļļu
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pirms vārīšanas ieteicams paturēt vīngliemežus traukā un ik pa 6 stundām nomazgāt melnos izdalījumus.
  2. Vīngliemežus ieber vārošā sāls ūdenī, pavāra 2 - 5 minūtes, ar dakšiņu izvelk no mājiņas un nogriež pēdu līdz ar gļotas gredzenu. Nogrieztās pēdas apber ar rupjo sāli un ar rokām norīvē gļotas, noskalo ūdenī un tā vairākas reizes līdz pēdiņas daudz maz tīras.
  3. Noskalotās pēdiņas ieliek stikla traukā un uzlej esenci, ik pa laikam pamaisot patur 40 minūtes.
  4. Noskalo pārpalikušās gļotas, nospiež un var ielikt saldētavā līdz gatavošanai.
  5. Salasītās garšvielas sagriež, ieliek traukā, izspiež citronu un ar visu miziņu atstāj.
  6. Uzvāra 100 g ūdeni, uzlej virsū, ļauj marinādei ievilkties. Var pakarsēt kādas pāris stundas.
  7. Marinādes šķidrumu uzlej gliemjiem un notur ledusskapī uz nakti 12 stundas.
  8. Gliemjus izņem no marinādes, labi noskalo un nospiež. Ieliek traukā un uzlej jāņogu vīnu, notur 2 stundas.
  9. Uz sakarsētas pannas ar izkausēto sviestu uzlej gliemjus ar vīnu, vāra, līdz vīns izgarojis. Vēl mazliet apcep, gliemji iegūst sarkanīgu nokrāsu.
  10. Liek uz šķīvja un ēdiet uz veselību, jo ir garšīgi! Labi kalpo kā piedeva otrajam ēdienam, kartupeļiem.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas