Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu valriekstu kūka

2012. gada 30. jūnijs
Foto: Anda Krēgere
Pagatavošana
100 min
1. Pamatne:
2. Sviestu izkausē, olu sakuļ ar cukuru un sāli. sajauc kopā ar miltiem un skābo krējumu.Mīca, kamēr mīkla pilnīgi viendabīga, 1 h tur ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10-15 min 180 grādu temperatūra traukā, kura diametrs 23-25 cm, pa virsu liekot cepampapīru, uz kura ir zirni vai kas cits smags, lai mīkla neuzpūšas.
3. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Riekstus nedaudz salauž. Sakuļ olas, pievieno cukuru, kartupeļu cieti un skābo krējumu. Piparmētras smalki sakapā un pievieno rabarberiem. Tos ber uz pamatnes, pāri pārkaisa riekstus un pārlej ar maisījumu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 min. Pasniedz atdzesētu.
Uz augšu