Rabarberu valriekstu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • Ola: 1 gab
  • Sviests: 50 g
  • Milti: 150g
  • Brūnais cukurs: 50g
  • Skabais krējums: 2 ēdamkarotes
  • Šķipsna sāls
  • Pildījumam
  • 0.5 Rabarberi: 0,5 kg
  • Valrieksti: 100g
  • Brūnais cukurs: 150 g
  • Kartupeļu ciete: 3 ēdamkarotes
  • Skābais krējums: 4 ēdamkarotes
  • Olas: 2 gab
  • Piparmētras: neliela sauja
  • Vaniļas cukus
  • Citrona miziņa

Pagatavošana

100 min.
  1. Pamatne:
  2. Sviestu izkausē, olu sakuļ ar cukuru un sāli. sajauc kopā ar miltiem un skābo krējumu.Mīca, kamēr mīkla pilnīgi viendabīga, 1 h tur ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10-15 min 180 grādu temperatūra traukā, kura diametrs 23-25 cm, pa virsu liekot cepampapīru, uz kura ir zirni vai kas cits smags, lai mīkla neuzpūšas.
  3. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Riekstus nedaudz salauž. Sakuļ olas, pievieno cukuru, kartupeļu cieti un skābo krējumu. Piparmētras smalki sakapā un pievieno rabarberiem. Tos ber uz pamatnes, pāri pārkaisa riekstus un pārlej ar maisījumu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 min. Pasniedz atdzesētu.

Komentāri

Dace Rudzite 2014. gada 21. maijs 08:41
Sanāca ļoti garšīga. Paldies par recepti! Miltus liku pilngraudu un, šķiet, tos vajadzēja neudaudz vairāk.
baiba 2014. gada 18. maijs 21:24
Gardi! Bet mīkla līdz galam neizcepās, laikam jācep ilgāk

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize