Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rabarberu valriekstu kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • Ola: 1 gab
  • Sviests: 50 g
  • Milti: 150g
  • Brūnais cukurs: 50g
  • Skabais krējums: 2 ēdamkarotes
  • Šķipsna sāls
  • Pildījumam
  • 0.5 Rabarberi: 0,5 kg
  • Valrieksti: 100g
  • Brūnais cukurs: 150 g
  • Kartupeļu ciete: 3 ēdamkarotes
  • Skābais krējums: 4 ēdamkarotes
  • Olas: 2 gab
  • Piparmētras: neliela sauja
  • Vaniļas cukus
  • Citrona miziņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Pamatne:
  2. Sviestu izkausē, olu sakuļ ar cukuru un sāli. sajauc kopā ar miltiem un skābo krējumu.Mīca, kamēr mīkla pilnīgi viendabīga, 1 h tur ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10-15 min 180 grādu temperatūra traukā, kura diametrs 23-25 cm, pa virsu liekot cepampapīru, uz kura ir zirni vai kas cits smags, lai mīkla neuzpūšas.
  3. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Riekstus nedaudz salauž. Sakuļ olas, pievieno cukuru, kartupeļu cieti un skābo krējumu. Piparmētras smalki sakapā un pievieno rabarberiem. Tos ber uz pamatnes, pāri pārkaisa riekstus un pārlej ar maisījumu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 min. Pasniedz atdzesētu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas