Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks ar pikantajām piedevām un pildīto kartupeli

2012. gada 18. jūnijs
Foto: Kristīne Markus
Pagatavošana
60 min
1. Liek vārīties kartupeļus mundierī līdz tie gatavi (vārīsies aptuveni 1h, bet ik pa laikam var iedurt ar nazi, pārbaudot gatavību, ja neesi drošs).
Foto: Kristīne Markus
2. Tikmēr sagriež gaļu nelielos kubiņos un iemarinē. Pieber nedaudz sāls, piparus, sausā ingvera un pusripiņās sagrieztu sarkanā sīpola pusi, izspiesta 1 laima sula un ½ citrona sulas.
Foto: Kristīne Markus
3. Marinēti sīpoli. Atlikušo pusotru sarkano sīpolu sagriež smalkos pusripiņās. Pievieno aptuveni 1 ēd. k. cukura, nedaudz sāls, lauru lapu, 4 smaržīgos piparus un nedaudz etiķa esences (ja nav, tad diezgan daudz etiķa) visu pārlej ar vārošu ūdeni.
4. Mērcīte kartupeļiem. Krējumam pievieno pusi smalki sagriezta sīpola, 1 ēd. k. biezpiena, izspiestus/sasmalcinātus 2 ķiploku zobiņus, nedaudz sāls un piparus.
Foto: Kristīne Markus
5. Piedeva gaļai - mango salsa. Aptuveni 1/3 daļu mango sagriež mazos kubiciņos, pievieno smalki sagrieztu aptuveni ¼ daļu sīpola un aptuveni 2 – 3 gab. smalki sagrieztus sīpollokus un pusi čilli pipara (bez sēkliņām), pārlej ar nedaudz olīveļļas un samaisa.
Foto: Kristīne Markus
6. Piedeva gaļai. Sakapā saišķīti pētersīļu, otru pusi sakapāta čilli un sakapātus 2 ķiploka zobiņus. Pievieno sāli un olīveļļu. Visu samaisa.
Foto: Kristīne Markus
7. Pēc ½ h gaļas marinēšanas uzsprauž gabaliņus uz koka iesmiņiem un liek uz grillpannas (8 iesmiņi).
8. Nolej ūdeni no sīpoliem un izņem smaržīgos piparus un lauru lapas.
9. Servēšana: Visu kārto uz šķīvja. Kartupeli pārgriež uz pusēm un uzliek pa virsu krējuma mērci, blakus kārto 2 šašlika iesmiņus, vienu pārlej ar mango salsu otru ar ar čilli – ķiploku. Pievieno marinētos sīpolus un izdekorē ar zaļumiem un/vai sezonālajiem dārzeņiem.
10. Ja esat pie dabas, tad kartupeļus ietin folijā, pievienojot nedaudz sviesta un cep oglēs. Gaļu liek uz režģa. Mērces var nelikt virsū, bet salikt pa atsevišķiem trauciņiem, priekš pašapkalpošanās.
11. Labu apetīti!
Uz augšu