Jāņu siers ar ķimenēm

Sastāvdaļas

  • 0.5 l piens
  • * 400g biezpiens,vājpiena
  • * 1 ola vai tikai dzeltenums
  • * 40g sviests
  • * 1/3 tēj.k sāls vai pēc garšas
  • * 1 ēd.k ķimenes
  • * citrona sula,ja būs nepieciešama(ja biezpiens skābs,tad nevajadzēs)

Pagatavošana

60 min.
  1. -Pienu liekam katliņā un sildam līdz brīdim,kad jau gandrīz sāk vārīties.
  2. -Pievienojam sablenderētu vai sastampātu biezpienu.
  3. -Karsējam visu laiku maisot līdz atdalās dzelten/zaļas sūkalas,tas aizņems līdz 2 minūtēm,ja biezpiens pietiekami skābs,bet ja neveidojas sūkalas,tad pievienojam nedaudz citrona sulu.
  4. -Uz katliņa liekam caurduri,kam virsū samitrināta marle divās kārtās.
  5. -Lejam marlē mūsu siera masu,lai notek sūkalas.Marles malas saliekam kopā un pakratam,lai labāk atdalās sūkalas.
  6. -Pa to laiku olu sakuļam viegli ar sāli.
  7. -Katliņā liekam sviestu ar ķimenēm un kausējam.Šādi ķimenes atdzīvosies un būs aromātiskākas.
  8. -Kad sviests izkusis pievienojam siera masu no marles,kārtīgi,bet uzmanīgi maisam,lai siers savelkas ar sviestu.
  9. -Tad pievienojam sakulto olu un turpinam maisīt,lai viss savelkas vienā kamolā,viendabīgā massā.Šādu produktu daudzums jākarsē ap 5-8 minūtes.
  10. -Noņemam un liekam pa trauciniem vai iesienam sieru marlē.Liekam aukstumā atdzist.Ja iesienam marlē,tad pēc 3 stundām aukstumā,marli noņemam un turpinam turēt vēl pāris stundas aukstumā.Ļoti labi būs uz nakti.

Komentāri

Mila 2012. gada 23. jūnijs 15:00
Paldies par recepti!
Nekad nebiju domājusi, ka tas ir tik vienkārši!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi