Sākums > Receptes > Uzkodas

Jāņu siers ar ķimenēm

2012. gada 16. jūnijs
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
60 min
1. -Pienu liekam katliņā un sildam līdz brīdim,kad jau gandrīz sāk vārīties.
2. -Pievienojam sablenderētu vai sastampātu biezpienu.
3. -Karsējam visu laiku maisot līdz atdalās dzelten/zaļas sūkalas,tas aizņems līdz 2 minūtēm,ja biezpiens pietiekami skābs,bet ja neveidojas sūkalas,tad pievienojam nedaudz citrona sulu.
4. -Uz katliņa liekam caurduri,kam virsū samitrināta marle divās kārtās.
5. -Lejam marlē mūsu siera masu,lai notek sūkalas.Marles malas saliekam kopā un pakratam,lai labāk atdalās sūkalas.
6. -Pa to laiku olu sakuļam viegli ar sāli.
7. -Katliņā liekam sviestu ar ķimenēm un kausējam.Šādi ķimenes atdzīvosies un būs aromātiskākas.
8. -Kad sviests izkusis pievienojam siera masu no marles,kārtīgi,bet uzmanīgi maisam,lai siers savelkas ar sviestu.
9. -Tad pievienojam sakulto olu un turpinam maisīt,lai viss savelkas vienā kamolā,viendabīgā massā.Šādu produktu daudzums jākarsē ap 5-8 minūtes.
10. -Noņemam un liekam pa trauciniem vai iesienam sieru marlē.Liekam aukstumā atdzist.Ja iesienam marlē,tad pēc 3 stundām aukstumā,marli noņemam un turpinam turēt vēl pāris stundas aukstumā. Ļoti labi būs uz nakti.
Uz augšu