Biezpiena - jogurta zemeņu krēms ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas

  • Krēmam:
  • 200 g biezpiena
  • 100 g jogurta "Baltais" dzēriens
  • 150 g cukura
  • 40 g želantīna
  • Vaniļas mērcei:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 150 g piena
  • 50 g vaniļas cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Krēma gatavošana:
  2. Želantīnu uzbriedina, biezpienam veic pirmastrādi - to izberž caur sietu, pievieno cukuru.
  3. Jogurtu lej atsevišķā trauciņā, tam pievieno ūdens peldē izšķīdinātu želantīnu.
  4. Jogurta masu pievieno biezpiena masai,visu kārtīgi izmaisa un lej deserta trauciņos.
  5. Trauciņus liek ledusskapī uz stundu, lai sastingst.
  6. Vaniļas mērces gatavošana:
  7. Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno pienu.
  8. Masu vāra ūdens peldē, kamēr tā sabiezē, pirms pasniegšanas atdzesē.
  9. Rotā ar blenderētām un svaigām zemenēm.
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Liga 2013. gada 1. februāris 10:35
a kur apliek zemenes? krema piejauc?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi