Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Deserta kūka-"maigais pieskāriens"

2012. gada 12. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Deserts ir ļoti maigs, mutē kūstošs. Tas nav pārāk salds, saldumu dod cepumu pamatne un šokolāde, toties zemenes piedod svaigu, pasakainu garšu.
Pagatavošana
230 min
1. Cepumus sablenderē
2. Riekstus apgrauzdē, atdzesē un sablenderē.
3. Cepumu un riekstu drupačām pievieno izkausētu sviestu Sajauc līdz viss ir viendabīgs.
4. Traukā ieliek pārtikas plēvi (ja Jums ir kūkas forma ar noņemamu malu, tad plēve nav nepieciešama).
5. Kārto cepumu pamatni formā un izlīdzina.
6. Skābo krējumu puto līdz tas kļūst krēmveidīgs.
7. Atsevišķi saputo svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
8. Samaisa kopā skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu, vēl saputo, pagaršo, ja nepieciešams cukurs, pievieno.
9. Pienā iemaisa želatīnu, atstāj uzbriest.
10. Uzsilda siltu un maisam līdz želatīns izkusis pilnībā un nav redzami želatīna graudiņi.
11. Krēmveidīgajā masā ieputo želatīnu.
12. Lej uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz 3 stundām.
13. Pēc 3 stundām izņem no formas un aplej ar izkausētu šokolādi, izdekorē ar zemenēm.
14. Liek atpakaļ ledusskapī.
15. Lai labi garšo!
Uz augšu