-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Deserta kūka-"maigais pieskāriens"
Deserts ir ļoti maigs, mutē kūstošs. Tas nav pārāk salds, saldumu dod cepumu pamatne un šokolāde, toties zemenes piedod svaigu, pasakainu garšu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Sastāvdaļas deserta masai:
-
500 g skābā krējuma 25%
-
1 /2 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
-
200 g svaigais siers (Maskarpone)
-
100 ml piena
-
40 g šokolādes (dekorēšanai)
-
3 ēd.k cukura (pēc nepieciešamības)
-
1 /2 paciņa Santa Maria želatīns
-
Svaigas zemenes
-
Sastāvdaļas pamatnei:
-
360 g cepumu (brūnie Selgas)
-
150 g sviesta
-
Apmēram 50 g zemesriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
230 min.
-
-
Riekstus apgrauzdē, atdzesē un sablenderē.
-
Cepumu un riekstu drupačām pievieno izkausētu sviestu Sajauc līdz viss ir viendabīgs.
-
Traukā ieliek pārtikas plēvi (ja Jums ir kūkas forma ar noņemamu malu, tad plēve nav nepieciešama).
-
Kārto cepumu pamatni formā un izlīdzina.
-
Skābo krējumu puto līdz tas kļūst krēmveidīgs.
-
Atsevišķi saputo svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
-
Samaisa kopā skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu, vēl saputo, pagaršo, ja nepieciešams cukurs, pievieno.
-
Pienā iemaisa želatīnu, atstāj uzbriest.
-
Uzsilda siltu un maisam līdz želatīns izkusis pilnībā un nav redzami želatīna graudiņi.
-
Krēmveidīgajā masā ieputo želatīnu.
-
Lej uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz 3 stundām.
-
Pēc 3 stundām izņem no formas un aplej ar izkausētu šokolādi, izdekorē ar zemenēm.
-
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs