Maize no sūkalām

2012. gada 9. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Ņemam 300ml sūkalas,uzsildam nedaudz siltas,pievienojam 25g svaigo raugu un 1 tēj.k cukuru,izmaisam,apsedzam un lai pastāv 10 minūtes.
2. Traukā sajaucam ap 500g miltus ar 1 tej.k sāli,pievienojam ieraugu.Mīcam mīklu.Kad mīkla ir staipīga,bet vel nedaudz lipīga,pievienojam 2 ēd.k eļļu,izmīcam.Nomazgajam rokas un ar tīrām vēl izmīcam mīklu,tā skaidri redzams vai milti ir gana.
3. Mīklu liekam ieeļļotā traukā,pārklajam ar pārtikas plēvi un raudzejam siltā vietā 1 stundu.
4. Pēc stundas mīkla ir uzrūgusi,nospiežam.Sadalīju to divās daļās.
5. No vienas daļas izveidoju maizes klaipiņu.Uzliekam to uz cepama papīra,apkaisam nedaudz ar miltiem,apsedzam un paturam 20 minūtes,lai vēl rūgst.
6. No otras mīklas daļas izveidoju 4 mazākas maizītes,kam pievienoju sasmalcinātas,dilles,sajauktas ar sviestu un caur spiedi izspiestus ķiplokus.Arī apsedzam un raudzejam 20 minūtes.
7. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm,līdz skaisti brūni kukulīši.
8. Šī ar dillēm,sviestu un ķiplokiem man ļoti iepatikās,tāda vasarīga garša.
9. Maizīte ir ļoti mīksta,smaržīga,garšīga.
10. Mīklu var izmantot dazādu pīrādziņu,pīragu,plātsmaižu cepšanai.
Uz augšu