Samosas

2012. gada 7. jūnijs
Foto: Zahrah Jureviča
Pagatavošana
60 min
1. Mīkla
Foto: Zahrah Jureviča
2. Izsijā miltus, pieber sāli, ielej eļļu un udeni, mīklu izmīca kamēr saveļās viendabīgā, lipīgā masā.
3. Pieber drusku vēl miltus apmēram 1 ēdamkaroti un mīklū mīca vēl kadas 3 min.
4. parklāj ar plēvi un atstāj istabas tepm. kamēr sagatavo pildijumu.
5. Pildijums
6. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
7. Kad mīkla ir atpūtusies no tās noplēš golfa bumbiņas izmēra mīklas daudzumu un izrulē pavsam plāni, izgirdž taisnstūri ( ar 10 reiz 20 cm izgriezstu kartona šablonu tas ir ja patīk viss pa smuko kā man ;)
8. Vienā stūrīti iepilda ~ 3 tējkarotes kartupeļu masas un smuki lokot izveido 3 stūri
9. Lai vieglāk būtu darboties ar gatavajām smosām pirms tās pagatavotas iesaku tās likt uz virsmas kas apstrādāta ar miltiem.
10. Pagatavo
11. Vārot eļļā 180 grādos 6 min
12. Cepot uz pannas LIELĀ eļļas daudzumā 3 min uz katru pusi
13. Vai apsmērē ar pienu un cep cepeškrāsnī 200 grādos ~ 25-30 min
14. Pasniedz ar jogurtu, krējumu, kečupu
Uz augšu