Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mutē kūstoša siera kūka

2012. gada 4. jūnijs
Foto: Karina Saulite
Pagatavošana
80 min
1. Sāk ar pamatnes gatavošanu. Vispirms sasmalcina cepumus. Kad cepumi sasmalcināti, pieber kanēli un masai pievieno mīkstu sviestu. Sviesta daudzumu jāskatās tā, lai masa iznāk drupena, bet lai to var labi sapresēt formā.
2. Kad siera kūkas pamatne sagatavota, to vienmērīgi ieklāj ar sviestu ietaukotā cepamformā - gan pamatnē, gan gar maliņām.
3. Pamatmasa: olai un dzeltenumiem pievieno pūdercukuru un viegli sakuļ, tā lai masa nesaputojas. Pēc tam pievieno krējumu un sieru un viegli kuļ, kamēr pazūd kunkuļi. Tad pierīvē citrona miziņu un piespiež sulu no 1/3 citrona. Visu samaisa un kāj cepamformā virsū cepumu masai.
4. Formu pārklāj ar foliju un cep 150 grādos apmēram 40 min., tad foliju noņem un cep vēl 20 min. Lai kūka sanāk mitrāka un sulīgāka, to cepot, krāsns apakšā jāliek trauks ar ūdeni.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu