Mutē kūstoša siera kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 240 g cepumu Selga (klasiskie)
  • 85 g mīksta sviesta (
  • 1 tējk. kanēļa
  • Virsmai:
  • 500 g Maskarpones siera
  • 50 g pūdercukura
  • 70 g skābā krējuma 25%
  • 1 ola
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 citrons

Pagatavošana

80 min.
  1. Sāk ar pamatnes gatavošanu. Vispirms sasmalcina cepumus. Kad cepumi sasmalcināti, pieber kanēli un masai pievieno mīkstu sviestu. Sviesta daudzumu jāskatās tā, lai masa iznāk drupena, bet lai to var labi sapresēt formā.
  2. Kad siera kūkas pamatne sagatavota, to vienmērīgi ieklāj ar sviestu ietaukotā cepamformā - gan pamatnē, gan gar maliņām.
  3. Pamatmasa: olai un dzeltenumiem pievieno pūdercukuru un viegli sakuļ, tā lai masa nesaputojas. Pēc tam pievieno krējumu un sieru un viegli kuļ, kamēr pazūd kunkuļi. Tad pierīvē citrona miziņu un piespiež sulu no 1/3 citrona. Visu samaisa un kāj cepamformā virsū cepumu masai.
  4. Formu pārklāj ar foliju un cep 150 grādos apmēram 40 min., tad foliju noņem un cep vēl 20 min. Lai kūka sanāk mitrāka un sulīgāka, to cepot, krāsns apakšā jāliek trauks ar ūdeni.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Adrians 2015. gada 23. janvāris 19:38
FORSI
Elīza 2013. gada 29. novembris 23:11
Sviests ir jāizkausē vai kas ar viņu ir jādara?
Ilze 2013. gada 2. augusts 18:46
šī principā ir nedaudz citādāka Lapsas virtuvē kūka :) es cepu pēc šīs http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=6585143 vienīgi pusi lieku Filadelfijas sieru, pusi Mascarponi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize