Trusis maltas gaumē - sutināts sarkanvīnā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 truša kautķermenis
  • [Olīv]eļļa cepšanai
  • Milti truša apviļāšanai
  • 1 liels sīpols
  • 4 vai vairāk ķiploka daiviņas
  • 200 -300 ml sausa sarkanvīna
  • 2 -4 sakapāti tomāti vai pāris ēd.k. tomātu pastas
  • 2 lieli burkāni
  • Vismaz 100 g saldētu zaļo zirnīšu (noteikti var arī vairāk)
  • Vismaz 4 lieli kartupeļi
  • Tējkarote cukura (iesaku izvēlēties brūno cukuru)
  • Lauru lapas
  • Malts muskatrieksts
  • Baziliks
  • Sāls
  • Pipari
  • Citas garšvielas pēc gaumes un patikšanas, piemēram, Anniņa vai vistas buljons

Pagatavošana

90 min.
  1. Sadala trusi, sasmalcina sīpolu, ķiplokus un burkānus, sagriež kartupeļus.
  2. Apviļā truša gabalus miltos un uz palielas uguns [olīv]eļļā apbrūnina. Apceptos gabalus liek katlā, kur pēc tam viss sautēsies. Tad uz tās pašas pannas, kur cepinājās trusis, apcep arī sīpolus un ķiplokus. Kad tie sāk izdalīt aromātu, pielej sarkanvīnu un visu uzkarsē.
  3. Pēc tam šo gardumu lej katlā, kur jau gaida truša gabaliņi, pieliek visas pārējās
  4. sastāvdaļas un pārlej ūdeni tā, lai nosedz visu.
  5. Sautē apmēram 1 – 1,5 stundu, kamēr viss mīksts un izsutinājies. Iesaku ik pa laikam
  6. apmaisīt, lai zirņi un burkāni nepiedegtu katla dibenā.
  7. Atsevišķi izvāra vai cepeškrāsnī apcep vai kā citādi gadi sagatavo kartupeļus. Protams, bes tiem var arī iztikt.
  8. Pasniedz ar labu sarkanvīnu.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni