1. Sadala trusi, sasmalcina sīpolu, ķiplokus un burkānus, sagriež kartupeļus.
2. Apviļā truša gabalus miltos un uz palielas uguns [olīv]eļļā apbrūnina. Apceptos gabalus liek katlā, kur pēc tam viss sautēsies. Tad uz tās pašas pannas, kur cepinājās trusis, apcep arī sīpolus un ķiplokus. Kad tie sāk izdalīt aromātu, pielej sarkanvīnu un visu uzkarsē.
3. Pēc tam šo gardumu lej katlā, kur jau gaida truša gabaliņi, pieliek visas pārējās
4. sastāvdaļas un pārlej ūdeni tā, lai nosedz visu.
5. Sautē apmēram 1 – 1,5 stundu, kamēr viss mīksts un izsutinājies. Iesaku ik pa laikam
6. apmaisīt, lai zirņi un burkāni nepiedegtu katla dibenā.
7. Atsevišķi izvāra vai cepeškrāsnī apcep vai kā citādi gadi sagatavo kartupeļus. Protams, bes tiem var arī iztikt.