Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Borščs ar žāvētām plūmēm

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biete
  • Burkāns
  • Kartupelis
  • 1 l ūdens
  • 4 ēd. k. adzuki pupiņas
  • 6 žāvētas plūmes
  • 1 ēd. k. upeņu ievārījuma
  • Šķēlīte citrona
  • Gabaliņš svaiga ingvera vai čilli
  • Šķipsniņa koriandra
  • Maza daiviņa ķiploka
  • 2 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas
  • Eļļa
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ūdenī ieber pupiņas (nav jāmērcē) un vāra 20 min. Adzuki pupiņu vietā iet arī mung pupiņas.
  2. Tikmēr nomizo, sarīvē svaigu bieti un burkānu, sagriež kartupeli. Pannā dažas sekundes apcep visas garšvielas, tad pievieno burkānus, apcep, līdz tie kļūst spilgtāki.
  3. Dārzeņus pievieno pupiņām, reizē pieliek žāvētās plūmes (pēc vēlēšanās tās var sagriezt sīkāk).
  4. Apcep bietes, līdz tās sāk sautēties savā sulā. Pievieno zupai. Tad zupā liek kartupeļus. Kad tie gatavi, zupai pievieno upeņu ievārījumu un sulu, ko izspiež no citrona šķēlītes. Pārkaisa zaļumus.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas