Jācenšās gaļu pirkt svaigu un vēlams ar speķīti klat. Tad visam jābūt pa pirmo!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
2kgcūkgaļas kakla karbonādes, vai arī kādu citu zorti, bet, lai būtu klāt speķītis biš
1kgsīpolu
1paciņa hmeli-suneli garšvielas.
Sāls
Pipari
Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
10 min.
Sagriež visu gaļu šašlika cienīgos gabalos.
Sagriež sīpolus aplīšos vai pusmēnestiņos.
Maisa visu kopā, ber klāt hmeli-suneli, sāli, piparus un pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu. Var būt pirmā dzinuma otrā vai devītā, tam nav nozīmbes, bet lai būtu laba pēc smaržas un garšas. Eļļu uzliet vajag mazliet, bet tikai tad, kad visas garšvielas sabērtas un gaļa samaisīta. Nevajag iedomāties tagad liet tā, ka pludo viss. (mazliet, tā lai knapi slapš būtu).
Liek šķīvi ar trīslitra ūdens burku virsū un pastum malā uz pārs h. Ideālā variantā atstāj līdz rītam ledusskapī, lai pusdienās var cept.