Saldais siers

2012. gada 1. maijs
Foto: Melody
Pagatavošana
30 min
1. Pienu uzkarsē, pastāvīgi maisot, pieliek biezpienu. Kad piens sarecējis un suliņas atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, ļauj piena receklim nogulsnēties trauka dibenā. Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā drānā, maisot pēc iespējas ātrāk notecina suliņas, neļaujot masai atdzist. Pēc tam masu liek katliņā izkausētā sviestā un maisot pa daļām pievieno kanēli, kokosriekstu skaidiņas, rozīnes un magones, kas sajauktas ar olām. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga. Gatavo siera masu liek ar sviestu ieziestā apaļā traukā un novieto vēsā telpā zem neliela sloga un nospiež rituļa veidā. Pasniedz sieru sagrieztu šķēlēs ar saldo mērci, medu vai ko citu pēc vēlēšanās.
Uz augšu