Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Saldais siers

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiens
  • 3 l piens
  • 5 olas
  • 150 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. kanēlis
  • 2 ēdamk. kokosriekstu skaidiņas
  • 1 glāze rozīņu
  • 1 /2 glāze magoņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Pienu uzkarsē, pastāvīgi maisot, pieliek biezpienu. Kad piens sarecējis un suliņas atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, ļauj piena receklim nogulsnēties trauka dibenā. Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā drānā, maisot pēc iespējas ātrāk notecina suliņas, neļaujot masai atdzist. Pēc tam masu liek katliņā izkausētā sviestā un maisot pa daļām pievieno kanēli, kokosriekstu skaidiņas, rozīnes un magones, kas sajauktas ar olām. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga. Gatavo siera masu liek ar sviestu ieziestā apaļā traukā un novieto vēsā telpā zem neliela sloga un nospiež rituļa veidā. Pasniedz sieru sagrieztu šķēlēs ar saldo mērci, medu vai ko citu pēc vēlēšanās.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas