Sākums > Receptes > Deserti

Rupjmaizes kārtojums jaunā versijā

2012. gada 29. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Man vienmēr traucēja, ka rupjmaize ir šajā saldajā ēdienā ir par daudz, tāpēc nācās izdomāt ko citu. Eksperimenta rezultātā sanāca interesants saldais, jo rupjmaizi nevarēju samalt (nebija gaļasmašīna), tāpēc nācās lietā likt āmuru. Pēc tam mājnieki priecājās par mazajiem kraukšķīgajiem rupjmaizes gabaliņiem.
Pagatavošana
30 min
1. Rupjmaizes šķēles cep cepeškrāsnī, līdz tās ir cietas. Atdzesē.
2. Maizi nevis samaļ, bet sadrupina gabaliņos (es tās ar gaļas āmuru saklapēju), lai gabaliņi ir gan lielāki, gan mazāki.
3. Saputoju saldo krējumu ar cukuru, var drusku klāt pielikt arī vaniļu vai citronu (ja vēlas).
4. Deserta traukā vai glāzē veido kārtojumu, liekot maizi, izvēlēto ievārījumu, putukrējumu. Ja nepieciešams, kārtas var atkārtot.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu